Звезда после европских искушења дочекује Младост

Још увек је међу љубитељима фудбала главна тема узбудљив дуел у Лиги Европе између Звезде и Арсенала.
Vladan Milojevic/fonet
Фото: FoNet

Ипак, мисли црвено-белих морају да буду окренуте ка домаћем дворишту и првенственом окршају сутра против Младости (19). Није једноставно направити тај баланс када се догађаји смењују као на филмској траци.

„Не волим да причам шта је било. Морате да сами себе мотивишете. Знамо циљ на сва три фронта и до њега се иде неким путем, који је некад кривудав. Ми смо спортисти који се “палимо и гасимо”. Такав један догађај јесте био, али било би јако лоше да останемо у њему. Не желим ни да размишљам у том правцу“, истакао је тренер Београђана Владан Милојевић.

Уследио је блиц осврт на меч са Лучанцима.


УЕФА казнила Звезду

Дисциплинска комисија УЕФА санкционисала је црвено-беле после бацања тврдих предмета у терен и коришћења пиротехничких средстава од стране навијача, на мечу 2. кола “Х”  групе Лиге Европе против Келна, са 15.000 евра. Домаћин је, такође, кажњен због пропуста у организацији утакмице и то са  30.000 евра.


„Очекује нас захтевна утакмица против екипе која је имала добру сезону и изашла је у Европу. Плански се ради, тачно се види шта хоће. Они су тим који увек има исти приступ, без обзира да ли играју код куће или на страни. Знамо шта нам ваља чинити“, констатовао је Милојевић.

Списак фудбалера који су ван строја је продужен за једно име.

„Не знам још увек састав. Након тренинга ћемо видети који су нам играчи на располоагању, физички и ментално. Поред оних на које нисмо могли да рачунамо пред Арсенал (Рикардињо, Фримпонг и Милић), сада је и Вујадин Савић ван конкуренције. Ускоро ћемо имати више информација о дужини паузе због повреде“, додао је Милојевић.

Прича о “пражњењу” играча на великим утакмицама се већ излизала…

„Има тога, јер спортисти морају да буду навикнути на такве догађаје. Овај је отишао у историју, окрећемо се наредним изазовима. Можда је негде лакше фудбалерима у јачим лигама, где нема неке разлике између Европе и првенства. Мислим да су моји момци апсолутно спремни на то. Није лако, али мислим да је то више у главама него у физичкој припреми. Морамо да размишљамо да је утакмица са Лучанима најбитнија“, поручио је Милојевић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести