Звезда после пенал драме освојила Куп и дуплу круну

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде после 14 година освојили су дуплу круну, пошто су вечерас у финалу Купа Србије савладали Партизан после пенала - 0:0 - 4:3.
d
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Утакмица је током 120 минута била прилично лоша, са мало шанси, опрезна са обе стране, као да су и једни и други чекали пенале.

А у пеналима су виђене ружне сцене, умало туча Николе Крстовића и Владимира Стојковића, а потом и две кључне одбране Милана Борјана - Милошу Јојићу и Николи Штулићу.

Звезда је освојила први Куп после девет година, укупно 25. у историји.

Станојевић: Честитке Звезди, спортски смо све поднели

Честитке Звезди на освојеном Купу, све је на крају било коректно, уз чарке у одређеним тренуцима, рекао је тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић после поразу у финалу Купа.

"Немам шта да замерим момцима, крај је сезоне, били смо тешки, могли смо да добијемо и ми и они у регуларном делу, али пенали су у увом тренутку отишли на њихову страну", изјавио је Станојевић на конференцији за медије.

Била је егал утакмица, било је на крају и лоших, неких неспортских ствари, додао је Станојевич.

"Али, спортски смо поднели као што доликује великом клубу као што је је Партизан, остали на церемонији доделе трофеја", истакао је Станојевић.

Станковић: Битан је трофеј, не да ли је било лепо

Заокружили смо јаку сезону дуплом круном, заслуге иду момцима. Не занима ме да ли је било лепо када треба да донесеш трофеј кући, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе у финалу Купа.

"Брзо се заборави лепота. Честитам клубу, играчима, навијачима, али честитам и мом колеги Салету Станојевићу на изванредном раду, Партизан се доста подигао његовим доласком", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Звездин тренер се сложио са оценама да је дерби био "ружан за гледање".

"Момци су дали све, видео сам у њиховим очима да нема више бензина. Имамо огромно поверење у све момке, видели сте измене, други су ушли, оправдали очекивања. Крстовић је дао целог себе, постигао гол из пенала", поручио је Станковић.

Крстовић: Понеле су ме емоције, па сам зато тако одреаговао

Фудбалер Црвене звезде Никола Крстовић изјавио је да је био сигуран да ће реализовати једанестерац у пенал серији финала Купа Србије против Партизана.

Црвена звезда синоћ је освојила 25. пут национални куп, после бољег извођења пенала 4:3, а приликом извођења једанестерца дошло је до кошкања са Крстовића и голмана Партизана Владимира Стојковића.

"Први сам се јавио тренеру Станковићу за извођење пенала јер сам био сигуран у себе и у то да ћу га дати. Мало су ме понеле емоције, па сам зато тако одреаговао. Овај погодак посвећујем мојој породици која ме је увек подржавала, у лепим и тешким тренуцима. Мом оцу, мајци и сестри, које волим највише на свету", рекао је Крстовић за клупски сајт.

Борјан: Бог нам је вратио са дуплом круном

Капитен и голман Црвене звезде Милан Борјан рекао је да ово била нестварна сезона за све у клубу.

Црвено-бели су освојили дуплу круну после 14 година, пошто су синоћ у финалу Купа Србије савладали Партизан на стадиону "Рајко Митић" после извођења пенала 4:3.

"Година је била нестварна за све нас у клубу. Само је један пораз био од Хофенхајма у групној фази Лиге Европе, мислим да је ово успех за све нас. Стварно сам препоносан на моје саиграче, урадили су одличан посао. Многи не знају кроз шта смо ми све прошли у свлачионици, али овим момцима капа доле и вратило нам се све", рекао је Борјан за клупски сајт.

Борјан је био један од јунака Звездине победе јер је обранио два једанестерца.

"Бог нам је вратио са дуплом круном после толико година и са свим овим успесима, обарањем рекорда и свега Желим да се захвалим својој породици, сину и жени који су ми највећа подршка и увек су уз мене, навијачима, саиграчима и управи клуба. Хвала вам на свему звездаши", закључио је Борјан.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести