Звезда се нада титули већ против Рада

Црвеној звезди само још једна победа недостаје до шампионске титуле, а брзоноги везиста црвено-белих Матео Гарсија верује да ће то бити већ у првом мечу против Рада.
Mateo Garsija Foto: FK Crvena zvezda
Фото: Фото: ФК Црвена звезда

- Радимо феноменално откако смо се вратили после пандемије коронавируса. Ужелео сам се терена, никада у каријери нисам имао оволику паузу. Већ после првог дана карантина ми је недостајала лопта, терен и саиграчи. Тренирамо напорно и верујем да ћемо већ у петак, у утакмици против Рада, и математички освојити титулу. То ће бити моја прва титула у црвено-белом дресу, надам се да ћу изборити место у стартном тиму – рекао је Гарсија.

Аргентински интернационалац истакао је да ће му много недостајати навијачи.

- Откако сам дошао, одушевљен сам звездашима. Први меч сам одиграо против Јанг бојса у плеј-офу за Лигу шампиона и већ тада сам био запањен колико добру атмосферу они направе. Такође, били су ту и када није ишло, пратили су нас кроз неке тешке тренутке и својом песмом нам дају ветар у леђа. Биће тешко без њих, али са друге стране то ће бити мотив више, зато што су заслужили да буду поносни на свој клуб и играче.

Гарсија се слаже да Звезда има сјајну будућност у младим играчима.

- Нисам изненађен квалитетом играча. Често сам на теренима Омладинске школе и волим да гледам ту децу. Показали су у овим контролним утакмицама да су, и поред паузе, спремни за било који изазов. Није случајност ни то што сваке године искочи неки талентовани фудбалер који евидентно прави разлику на терену. Клуб брине о својој деци и верујем да ће ускоро још неки талентовани фудбалер бити прикључен првом тиму. За сада сви клинци који долазе из омладинског погона показују да понашањем, залагањем, али и квалитетом заслужују да буду ту.

За крај, Аргентинац је свестан колико је битно да Црвена звезда ове сезоне освоји и Куп.

-Упознат сам са историјом клуба и знам колика је ствар престижа освојити дуплу круну. Искрено, верујем да ми то можемо. Професионалци смо, знамо шта се од нас тражи и желимо да успешно завршимо сезону. Ривал у купу није лак, иако можда ситуација на табели говори другачије. Међутим, ми смо Црвена звезда и у сваки меч улазимо максимално фокусирани, јер је у свакој утакмици императив победа – поручио је Гарсија.   

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести