Звезда спретнија и срећнија од Војводине

Дуел Војводине и Црвене звезде донео је солидан фудбал, а у утакмици без резултатског значаја победу Београђана који су били спретнији и срећнији, те сналажљивији да материјализују прилике које су створили.
Vojvodina-Zvezda_BLU008
Фото: Дневник (Б. Лучић)

У уводним минутима Црвена звезда је имала иницијативу и углавном се играло на половине Војводине. Ипак, гости нису успевали да озбиљније припрете и било је видљиво опредељење шефа струке Новосађана Александра Веселиновића да вреба шансу из контра напада преко брзоногог Езеа. Одбрана Војводине је била одлично постављена а напади Звезде који су ишли искључиво преко леве стране махом су се завршавали на ивици шеснаетерца домаћег тима.

На прво узбуђење чекало се пуних 20 минута када је Месаровић прихватио једну одбијену лопту, шутирао искоса, али је Борјан био на месту. Минут касније Радоњић није успео да казни деконцентрацију у одбрани Војводине која је заспала након  прекида.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

У 23. минуту “Карађорђе” је био на ногама јер је Војводина повела фантастичним голом Арсића. Акција је кренула на средини терена када су Новосађани повезали неколико прецизних додавања, потом је Лазаревић упутио лопту на ивици шеснаестерца Звезде, Јованчић је петом вратио до Арсића, а овај је сјајним ударцем погодио десни горњи угао голмана Београђана. Два минута касније Арсић је поново покушао са двадесетак метара али је Борјан прочитао његов покушај лоб ударца. У 33. минуту Јованчић је проиграо Езеа који је улетео у шеснаестерац Звезде, али му је у изгледној ситуацији лопта побегла и шанса је отишла у неповрат. Казна је стигла у 38. минуту када је Гобељић центрирао са десне стране, лопту је на другој страни прихватио Радоњић, одлично се ослободио чувара и снажним ударцем погодио мрежу голмана Роцкова.

До краја првог дела игре одличну шансу је пропустио Езе: Лазаревић је успео да стигне лопту на десној страни и упути оштар центаршут у срце Звездиног шеснаестерца, али је тамнопути центарфор врло слабо захватио лопту главом, па се на одмор отишло нерешеним резултатом. 

Тек што је почело друго полувреме Војводина је пропустила добру прилику да поведе. Наиме, у 46. минуту Езе је прошао добро по десној страни, пронашао Јованчића на висини пенала, али је капитен Новосађана слабо захватио лопту која је одскакутала Борјану у наручје. Било је видљиво да је темпо у другом полувремену знатно опао, те није било акција и дуела као у првих 45 минута. Након готово 20 минута без већих узбуђења, у 64. минуту Антић је опробао шут са преко 30 метара изнова, али није био прецизан.

Два минута касније млади нападач Звезде Јовељић нашао се у изгледној ситуацији, али је Веселиновић успео да га изблокира. То је био период када је Звезда била опаснија, а у 72. минуту солидну полу- контру Београђана лоше је завршио Хајдин. Ипак минут касније постављен је коначан резултат ове утакмице, а стрелац за Црвену звезду био је Немања Милић, који је само минут пре тога заменио Јовељића. Опет је са десне стране употребљиву лопту Гобељић, Милић је лепо испратио акцију и са три-четири метра матирао Роцкова. Војводина је покушавала да дође до изједначења али су зауставном времену промашили прво Зличић, а потом и добру прилику млади Гајић који је захватио лопту главом, али она је одскакутала поред гола Борјана.

Д. Кнежић

Фото: Дневник (Б. Лучић)

Војводина - Црвена звезда 1:2 (1:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 5.000, судија: Анђеловски (Качарево). Стрелци: Арсић у 23. за Војводину, а Радоњић у 38. и Милић у 73. минуту за Црвену звезду.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 7, Саничанин 6, Арсић 7 (Зличић), Антић 6,5, Јованчић 6,5, Путинчанин 6, Аврамовски 6 (Нешковић), Езе 6, Месаровић 6,5 (Гајић), Веселиновић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ле Талек 6,5, Фримпонг 6, Рацић 6,5, Крстичић 6,5, Родић 6,5 (Хајдин), Јовељић 6 (Милић 6,5), Бен 6, Илић 6 (Срнић), Радоњић 8, Гобељић 7.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

 Веселиновић поносан на омладинце

Након утакмице у Новом Садфу, тренери обе екипе упитили су низ комоплимената противничком тиму и стручном штабу.

„Драго ми је да су моји момци озбиљно схватили утакмицу и испољили висок ниво професионализам, без обзира што меч није имао већи такмичарски значај“, рекао је тренер Црвене звезде Владан Милојевић.  „Увек је лепо играти у Новом Саду, терен је сјајан, као и амбијент. Мислим да смо били бољи управо за један гол. Знали смо да Војводинаима добре играче и одличног тренера. Мислим да ће Аца Веселиновић много тога доброг у будућности донети Војводини.“

Милојевићев колега на клупи Војводине Александар Веселиновић обрадован је чињеницом да се неколицина играча из омладинског погона Војводине озбиљно намеће.

„Честитам Црвеној звезди на победи и освојеној титули и на свему што је урадила ове сезоне. Звезда је у овом моменту знатно квалитетнија од нас, а у утакмицама са оваквим противницима најбоље се види шта је у игри тима добро, а шта не. Зато нам је данашњи меч и овекви дуели корисни за оно што желимо, а то је да се што бољи и јачи уђемо у следећу сезону. Поносан сам на чињеницу да је шесторица играча који су поникли у Омладинској школи Војводине“, рекао је Веселиновић.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести