Звезда улаже жалбу УЕФА: Казна делом очекивана

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда најавио је да ће уложити жалбу на одлуку УЕФА да суспендује стадион “Рајко Митић” на две утакмице у Европи, али и упозорио да даљи испади могу да донесу избацивање из међународних такмичења.
stadion rajko mitic fss.jpg
Фото: fss.rs

Казна је драстична, али само делом очекивана због чега планирамо да уложимо жалбу. Црвена звезда је предузела све мере и упозорила на могућност овако тешке казне посебно после успешног жалбеног поступка у фебруару. Схватамо важност присуства публике на стадиону, знамо колико подршка значи играчима и баш због тога упозоравали смо на последице које могу наступити, наводи се у саопштењу клуба.

Како се наглашава, највише су кажњени фудбалери Звезде јер остају без публике, али и навијачи и клуб “који предузима све да се на прави начин врати на пут европске славе”.

”Видећемо какве су нам могућности жалбе, барем на други меч казне, али оно на чему треба пре свега да радимо је да нам се ово не понови јер било какво понављање истог или сличног прекршаја у наредне минимум две године, било на домаћем или гостујућем терену, повлачи казну избацивања из такмичења”.

Из Звезде поручују да је домаћи терен због подршке публике против билог ког ривала био велика предност.

Ипак, верујемо да Звезда има снаге и квалитет да успе у својој мисији, а не сумњамо да ће звездаши у великом броју бити уз играче у домаћим мечевима и на тај начин им улити снагу да побеђују и у Европи, закључују с “Маракане”.

Црвена звезда је санкционисана с два меча без публике и 72.000 швајцарских франака због непристојног скандирања навијача на утакмици против Судуве у 2. колу квалификација за Лигу шампиона.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести