Звезда савладала Либерец, два гола Бена

Фудбалери Црвене звезде савладали су чешки Либерец у другом колу Л групе Лиге Европе са 5:1 (2:1).
zvezda-liberec
Фото: Фонет/АП/Радост Бена и Катаија

Фудбалери Црвене звезде одиграли су фантастичну утакмицу у Лиги Европе и у 2. колу до ногу потукли Либерец. Наши момци су плесали на терену и остварили једну од најубедљивих победа на међународној сцени.

Од старта је било јасно да наш тим зна шта хоће. Црвено-бели проценили су да су Чеси ,,шупљи“ по боковима и максимално то користили. Показало се да су у праву јер гости нису имали решења за Гајића, Родића и Катаија. Управо овај последњи покренуо је акцију у 7. минуту, која је окончана голом Бена на асистенцију Родића. Црвена звезда је била много боља, деловала као далеко озбиљнија екипа.

За изабранике Дејана Станковића није било изгубљене лопте, добро су стајали на терену, покривали једни друге. У нападу црвено-бели су често налазили рупе у задњој линији Чеха, па је тако и Иванић био у доброј прилици, али није постигао гол. Звездин везиста у 22. минуту одлично је прошао по десној страни, одиграо на пе­налтик до Бена који је повисио на 2:0. Било је то убедљиво вођство, најава истог таквог тријумфа, међутим, ствари су се мало промениле па су Чеси за кратко време имали две изгледне шансе, за опомену нашем шампиону. Ипак, црвено-белима није фалило озбиљности, па је Катаи имао одличан шут, али је погодио стативу. Хладан шут уследио је нешто касније када је Ма­тоушек смањио на 2:1. Течно је текла акција Либереца, зачи­њена ефектним поготком. Али, све је то брзо могло бити заборављено да је Иванић са шест метара боље реаговао и постигао гол.

Оно што није успео он јесте Гајић на почетку наставка када је искористио рупу у одбрани Чеха и повисио на 3:1. Све дилеме црвено-бели су могли да реше у 57. минуту када је ишла контра два на један, али пас Катаија није прошао. Отворили су се потом Чеси утакмица је знатно добила на темпу. Тијани је одлично извео слободан ударац, а Борјан одбранио. Ипак, мајстор је мајстор – што је доказао Катаи у 67. минуту, када је после соло продора савладао Нгујена. А свој допринос убедљивој победи црвено-белих дао је и Фалићинели, нешто касније, када је после корнера главом био прецизан.

У финишу је у стрелце могао да се упише и Гаврић, али није успео.    

И. Лазаревић    

Црвена звезда – Либерец 5:1 (2:1)

БЕОГРАД: стадион „Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Верисимо (Португал). Стрелци: Бен у 7. и 21, Гајић у 50, Катаи у 67. и Фалћинели у 70. за Црвену звезду, а Матоушек у 42. минуту за Либерец. Жути картони: Борјан, Саного (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6 , Гајић 7, Милуновић 6,5, Дегенек 6,5, Родић 7 (Гобељић), Николић 6,5, Саного 6,5, Катаи 8 (Панков), Иванић 7 (Гаврић 6,5), Бен 8 (Петровић), Фалћинели 7 (Вукановић).

ЛИБЕРЕЦ: Нгујен 6, Микула 6, Чалуш 6, Тијани 6, Садилек 6,5, Кошчелник 6, Хромада 6 (Шулц), Мара 6, Москера 6 (Фукала), Матушек 7 (Беран), Хелал 6,5 (Рабушиц).

Група Л

Гент-Хофенхајм 1:4 (0:1)

Црвена звезда-Либерец 5:1 (2:1).

Табела: Хофенхајм 6 бодова, Црвена звезда 3, Либерец 3, Гент 0.

Треће коло (5. новембра): Црвена звезда - Гент, Хофенхајм - Либерец.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести