Хокеј клуб “Војводина” поново бије битке за бодове

Након низа година, оживео је хокејашки Нови Сад заслугом Војводине која се такмичи у Интернационалној лиги и која тежи да клуб функционише што боље у свим сегментима.
hokej vojvodina dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Председник клуба Мирослав Надашки је уверен да ће трибина у леденој дворани опет бити претесне  за љубитеље овог изузетно брзог и динамичног спорта због квалитета лиге у којој се такмиче екипе из Словеније, Хрватске и Србије.

„Пожар 2009.године, када нам је изгорела опрема, нас је уназадио, да би тек пре две сезоне почели са такмичењем. Сада смо сачинили солидну екипу и амбиције су нам да се палсирамо у плеј – оф - каже Надашки.”

Из утакмицу у утакмицу на трибинама је све више гледалаца, а жеља овог узорног колектива је да их буде још више.Како такмичење буде одмицало екипа ће бити све уигранија, резултати све бољи, а посета све већа.

Ове сезоне екипа је појачана за двојицу хокејаша из Београда (бивши играчи Партизана), четири руска и два канадска.           

„Већина наших играча је након гашења клуба престала да игра, а млађи су отишли у друге средине.Многи су се након искуства у Звезди и Партизану вратили и сада су носиоци екипе, заједно са играчима из Русије и Канаде”, задовољан је Надашки који додаје  да су се новајлије  брзо  уклопиле у колектив, а да су странци одушевљени Новим Садом и лигом у којој наступају.

Град Нови Сад помаже хокејашима на чему су веома захвални, с тим што су финансијске обавезе много веће с обзорим да је лига скупа, а путовања дуга.


Лед је изузетно скуп

Због леда хокеј је куд и камо скупљи спорт од рецимо фудбала, одбојке, кошарке. Примера ради, сат времена проведених на ледоној плочи кошта 14.400 динара. Ако се узме у обзир број сати проведених на тренингу првог тима и млађих категорија, па када се томе додају првенствне и турнирске утакмице онда је то за наше прилике узузетно велика цифра.

„ И наша опрема је скупа и велика је ставка у клупском буџету.Град нам помаже, али трошкови су веома велики због путовања, осигурања, лекарских прегледа, судија, обезбеђења...Ми из управе чинимо изузетне напоре да клуб функционише и настојимо да организацију подигнемо на још виши ниво. Надам се да ћемо у томе успети”, поручио је Надашки.


„ Због кашњења постављања леда у нашој дворани пет утакмица смо одиграли  на гостујућим теренима, без тренинга на леденој плочи. Због тога  смо били у неравноправном положају у односу на ривала и због тога смо утакмице губили.Но, када смо добили лед и када смо почели нормално и редовно да тренирамо добили смо две утакмице заредом, што је показатељ да имамо талентовану екипу која ће тек да покаже своју праву вредност”, најавио је Надашки.

Дуго одсуствововање из такмичења узело је свој данак,хокеј у Новом Саду је пао у запећак, па је клупским челницима Воше неопходно много рада и воље да овај прелепи спорт врате на главну спортску сцену. Надашки и његови сарадници су уверени да ће на леденој дворани бити све више деце  намерне да  играју хокеј, а на трибинама све више поклоника овог спорта.

Л. Стакић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести