Игор Мировић на челу организације Европског првенства у рвању

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изабран је за председника Организационог одбора (ОО) Европског првенства у рвању, које ће се од 2. до 7. маја одржати у Новом Саду.

Том приликом Мировић је истакао да је пред ОО одговоран задатак имајући у виду да се ради о најзначајнијем спортском догађају у нашој земљи у овој години.

- Заједничка намера је да кроз успешну организацију првенства и добрим домаћинством, на најбољи начин представимо нашу земљу, Покрајину и Нови Сад. А, то је обавеза и према спортистима, јер је рвање спорт који има изузетно дугу традицију на овим просторима и освајаче највиших одличја на великим такмичењима. Међу њима је и Давор Штефанек, освајач олимпијског злата у Рио де Женеиру - рекао је између осталог Мировић и додао да је ово одлична прилика да се уреде спортски делови Спенса.

За потпредседнике ОО изабрани су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћник министра омладине и спорта Србије Аца Ковачевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. 

Ј. Г.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести