Ивана Максимовић носи заставу Србије на отварању ОИ у Рију

Олимпијска вицешампионка у стрељаштву из Лондона Ивана Максимовић Анђушић носиће заставу Србије на свечаној церемонији отварања Олимпијских игара у Рију,

одлучио је Олимпијски комитет Србије (ОКС).

Одлука је донета на дашањој седници Извршног одбора, а на предлог Спортске комисије ОКС.

"Спортска комисија формирала је предлог на основу номинација спортиста од стране националних спортских савеза који ће имати своје представнике на Олимпијским играма у Рију. У обзир су узети само они спортисти који ће у тренутку отварања бити у Рио де Жанеиру", саопштено је из ОКС.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Максимовић: Поносна сам, достојанствено до нове медаље
Ивана Максимовић Анђушић изјавила је да је поносна што је изабрана да носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара у Рију и обећала да ће учинити све да освоји нову медаљу.

Максимовићева је пре четири године у Лондону освојила сребррну медаљу у гађању МК пушком, што је била јубиларна 100. медаља Србије.

"Јако сам срећна и веома поносна што сам баш ја изабрана да носим заставу. То је за мене посебна част, јер сам се нашла међу изабраним спортистима који су пре мене носили српски барјак. Достојанствено ћу представљати земљу, прво ћу на отварању носити заставу, а онда пробати да освојим једну или две медаље", рекла је Максимовићева за Блиц.

На претходним Играма у Лондону на церемонији отварања заставу Србије носио је Новак Ђоковић, а у Пекингу 2008. године бајрактар је била Јасна Шекарић.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести