Јапан разматра које ће мере увести због Олимпијаде

ТОКИО: Јапан разматра да од навијача који ће присуствовати Олимпијским играма у Токију затражи да покажу негативне резултате тестова на ковид-19 или евиденцију о вакцинацији, пренео је данас дневник "Јомиури", у тренутку када је ново испитивање јавног мњења показало да је у јавности противљење Играма и даље снажно.
olimpijada tokio
Фото: Nastasja Pisarev

Јапан је у петак продужио ванредно стање у Токију и неким другим областима до 20. јуна, мање од два месеца од отварање Игара, а поверење јавности пољуљао је четврти талас инфекција корона вирусом и спор програм вакцинације, пренео је Ројтерс.

Долазак посетилаца из иностранства већ је забрањен, а очекује се да ће организатори наредног месеца донети одлуку о томе да ли ће јапански навијачи моћи да присуствују Играма, које треба да буду одржане између 23. јула и 8. августа, и под којим условима.

Поред других мера попут забране гласног навијања, "Јомиури" наводи да влада разматра да ли да од посетилаца затражи да покажу негативан резултат теста урађеног у року од недељу дана пре присуства на Олимпијади.

Владин главни портпарол Кацунобу Като рекао је новинарима данас да није упознат ни са једном одлуком о том питању.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести