Ју-Ес опен 2016: Играње у финалу је чудо

Први тенисер света Новак Ђоковић изгубио је у финалу УС опена од Швајцарца Вавринке са 1:3. Новак је после меча казао да је Стан заслужено победио, истакaвши да повреде нису узрок пораза.

- Стан у финалима побољша своју игру. Воли да наступа у великим мечевима и увек се појави са својим најбољим тенисом. Јак је из оба угла, има добар слајс и фантастични једноручни бекенд, одличан сервис, сјајно се креће. Врло је комплетан играч. Кад треба не промашује много и прави много директних поена, тако да је тешко играти против њега. То се у финалу десило - рекао је Ђоковић.

Наш тенисер је повео, али је Швајцарац тријумфовао – 6:7(1), 6:4, 7:5, 6:3.
- Једноставно, био је храб­рији. Ја нисам користио своје шансе, иако сам их имао много. Био сам ужасан у коришћењу брејк поена. Просто ужасно с моје стране. У оваквим мечевима морате да користите своје шансе, иначе их противник просто узме. И то је урадио. Зато сам рекао да је био храбрији, јер је играо агресивније, док сам ја некако чекао да се ствари десе. И то је то.

Новинари су питали српског репрезентативца да ли у те­нису сада постоји велика пе­торка.
-  Стан свакако заслужује да буде ту. Освојио је три гренд слема и сва три различита, као и олимпијску медаљу. Ту је већ много година, а најбоље игра у великим мечевима. Дефинитивно заслужује да буде помињан међу најбољим играчима.

Ђоковићу је у четвртом сету пру­жена медицинска помоћ, а новина­рима је објаснио у чему је био проблем.
-  Отпали су ми нокти на ногама и прсти су ми крварили. Било је баш болно да се крећем, али сам покушао.

Ноле је, међутим, разјаснио да по­вреда није разлог што је на терену рекао да је раз­мишљао да ли да дође на УС опен.
- Нису у питању били прсти на ногама, то се данас десило. Била је у питању једна друга повреда, врло озбиљна у том тренутку. Стварно нисам знао да ли ћу доћи, да будем искрен. Одлучио сам осам-девет дана пре почетка да само пробам. То што сам играо у финалу је чудо.

Поједини извештачи су инсистирали на питањима о здравственом стању, али је Ђоковић у једном тренутку престао да одговара на њих.
- Нисам имао грчеве и не мислим да је потребно да сада причам о томе. Стан је победио, заслужио је овај трофеј и то је то. Нећу више да причам о томе да неко не помисли да тражим изговоре, јер то једноставно није потребно.

Новак се у једном тренутку меча изнервирао и новинарима признао да су његови нерви решили меч.
- Изнервирао сам се у важним тренуцима, а он је био миран. Мислим да је то одлучило меч. Претпостављам да се то понекад дешава, чак и када имате искуства и знате шта да радите. Тај тренутак и важност меча су, претпостављам, били превише за мене у појединим тренуцима меча – објаснио је Новак.

Вавринка: Новаче, хвала ти
Нови шампион УС опена Стан Вавринка захвалио се Новаку Ђоковићу зато што сматра да је због њега постао бољи играч.Стан сада има трофеје са три различита Гренд слема и недостаје му само пехар са Вимблдона.
- Не знам шта се сада дешава у мојој глави. Играли смо скоро четири сата, ти си велики шампион Новаче, велика личност и због тебе сам ја овде. Честитке теби, твом тиму, они имају великог удела и надам се да ћемо ускоро играти нова финала. Хвала ти на томе што си учинио за тенис – причали смо већ о овоме и драго ми је да делимо велику сцену - рекао је Вавринка.

Швајцарац је истакао да није очекивао титулу, али да је остварио сан у Њујорку.
- Ово је невероватно, нисам дошао са великим очекивањима, али када год играм меч, очекујем да победим. Било је веома емотивно, никада овде нисам тријумфовао и осећај је посебан.  Потом се захвалио свим људима који га, како каже, трпе и када није баш пријатан за сарадњу.

- Хвала мом тиму, људима који су ту, али и онима који нису. Хвала што ме трпите и омогућавате ми да успем у тенису - казао је Вавринка.
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести