Камен темељац за спортску халу на Сребрном језеру

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар спорта Вања Удовичић поставили су данас камен темељац за изградњу спортске хале на Сребрном језеру чије се отварање очекује средином следеће године.
ljajic i udovicic, tanjug
Фото: Tanjug

Укупна процењена вредност хале је 126 милиона динара, а Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у претходне две године доделило 85 милиона динара за реализацију овог пројекта.

"Ми желимо да ово постане озбиљан туристички центар Србије, да ово буде место где ће спортисти не само из земље, већ и читаве Европе долазити и припремати се. Ово ће бити и центар ђачког и омладинског спорта и туризма“, поручио је Љајић.

Он је прецизирао да је министарство у претходне три године у инфраструктурне пројекте у Великом Градишту уложило 126 милиона динара, тачније за изградњу кошаркашког кампа „Тео“, пристан Рам, укључујући и спортску халу за коју се данас полаже камен темељац.

„Када смо први пут дошли, многи су сумњали да ћемо реализовати све што је до сада урађено за релативно кратко време. Нећемо стати јер мислимо да је ово потенцијал, не само за развој спортског туризма, већ и за читав српски туризам“, поручио је Љајић.

Он је додао да Влада Србије имамо јасан програм активности и пројеката које ће сваке године спроводити јер ова дестинација има велики потенцијал који се мора искористити, саопштио је кабинет министра трговине и туризма.

"Морате ваше туристичке капацитете удружити са туристичким капацитетима околних општина јер једино ако те капацитете максимално удружимо и искориститмо можемо да говоримо о остварењу нашег циља, а то је да овај регион буде мотор развоја туризма у Србији. Кад то кажем, мислим на Пожаревац, Велико Градиште, Голубац и Кладово“, истакао је министар Љајић.

Он је додао да би ове четири локалне самоуправе требало да размишљају о стварању регионалне туристичке организације која ће понудити јединствен туристички производ и на тај начин привући не само домаће, већ и стране туристе у знатно већем броју.

Министар спорта Вања Удовичић је истакао да данас Сребрно језеро може да се подичи најбољим кошаркашким теренима опремљеним за све наше професионалне, али и рекреативне спортисте.

"Наша стратегија је да наши спортисти остају у својој земљи и да се у својој земљи припремају, да у свету можемо да конкуришемо, како са спортским резултатима, тако и са спортском инфраструктуром“, поручио је Удовичић и позвао и стране спортисте да долазе да се припремају на Сребрно језеро.

Он је рекао и да би у наредном периоду требало радити на развоју омладинског туризма на овој дестинацији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести