Кордић поново у Воши

Данас ће, лекарским прегледима и тестирањима, почети припреме новосадског фудбалског суперлигаша, а први тренинг уследиће у понедељак. Током кратке паузе, оперативци црвено-белих били су у пуном замаху,

па је јуче и четврти новајлија потписао уговор. Заправо, Шалета Кордић, нападач рођен 1993. године, није ново лице у клубу, јер је у њему провео пет година, прошао све млађе категорије, а сада се само вратио у старо јато, где га чека рођени брат, голман Марко Кордић.

- Постигли смо договор и потписао сам уговор на три године – рекао је Шалета Кордић. – Пет година био сам становник Новог Сада, а пре две сезоне сам отишао најпре у Македонију, а онда носио дрес прволигаша БСК-а из Борче. Вратио сам се у старо јато и спреман сам да максималним радом и трудом конкуришем за место у нападу. Знам да ме чека јака конкуренција, али добро је што је тако и што ћемо сви морати да се потрудимо како бисмо заиграли у шпицу напада.У Војводини је и мој брат Марко, што ће ми олакшати прве дане новог боравка у Новом Саду.

Координатори за спортска питања Мићо Врањеш и Љубиша Дунђерски, како сазнајемо, воде интензивне разговоре с још неким фудбалерима. Сазнајемо да се преговара са задњим везним играчем Огњеном Гњатићем, играчем који је и током прошле зиме био на мети Новосађана. Његов клуб Рад није био, међутим, вољан да га пусти, али му је уговор у међувремену истекао и он је првик пик црвено-белих у дефанзивном делу везног реда. Војводина би у својим редовима радо видела и играча Спартака Срђана Плавшића, који је лево крило и поникао је у Челареву. Међутим, код њега је проблем то што има важећи уговор са Суботичанима и питање је да ли су они спремни да га пусте.

Паралелно с довођењем нових фудбалера, оформљена је и трансфер листа. Како смо сазнали, на њој се налази, после договора са шефом стручног штаба Златомиром Загорчићем, чак 11 играча. Сви они су о томе обавештени и ускоро ће њихова имена бити објављена, а до сада су споразумно раскинути уговори с Грузином Давидом Кохијом и бившим репрезентативцем Србије у млађим категоријама Миланом Спремом, који је током прошлог пролећа носио дрес прволигаша Пролетера са Слане баре.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести