АБА лига: Будућност чека Партизан

Кошаркаши Партизана сутра од 19 часова, у оквиру 10. кока АБА лиге, гостују у Подгорици.
kos partizan Andric
Фото: АБА лига/Михајло Андрић

Будућност је у сваком случају фаворит, али бек црно – белих Михајло Андрић нада се да ће успети да понове игру из најбољих овосезонских мечева, да начине изненађење и тиме се искупе за неочекиван пораз од Олимпије, мада црногорска престоница сигурно није место где се траже бодови за вађење. 

„Будућност игра одлично од почетка сезоне и није случајно прва на табели. С друге стране, у нашој игри је било доста осцилација, али смо показали и да смо у стању да парирамо свима када смо у налету. Да би тако било и у Морачи мораћемо на све начине да одржимо добар ритам свих 40 минута“, рекао је Андрић.

У међувремену, прича око евентуалног доласка Радета Загорца је завршена тако што је млади кошаркаш завршио у Бетису. Када се на то додају повреде, посебно високих играча с којима су црно – бели најдефицитарнији,  због чега је Никола Танасковић враћен са позајмице из суботичког Спартака, јасно је да Партизан  чека у Подгорици изузетно тежак посао.

„Апсолутни фаворит је Будућност. Добра су екипа, једна од најбољих у лиги и заслужују све похвале за досадашњи учинак. Ми смо током паузе имали доста проблема са повредама, па смо и тренинг прилагођавали томе, а Будућности ћемо се супротставити младошћу и енергијом, која мора да буде на највишем нивоу“,  рекао је тренер Партизана Мирослав Николић, који је 90-их био првак државе и са Партизаном и са Подгоричанима.

Будућност са клупе предводи Александар Џикић, који је у прошлпј сезони био тренер Партизана.

Д. Кн.

Сутра
Цедевита - МЗТ Скопље     (17)
Будућност - Партизан          (19)

Недеља

Олимпија - ФМП                   (17)
Морнар - Цибона                  (19)

Понедељак
Мега - Задар                          (18)
Црвена звезда - Игокеа         (21)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести