Аба лига: Црвено-бели савладали Љубљанчане за финале

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале АБА лиге, пошто су у мајсторици полуфиналне серије надиграли Цедевиту Олимпију на свом терену.
АБА лига /Д. Стјепановић/Калинић у дуелу са Мурићем
Фото: АБА лига /Д. Стјепановић/Калинић у дуелу са Мурићем

Црвено-бели су меч преломили у трећем кварталу, када су серијом 14:0 повели 20 разлике. Ривал екипи Дејана Радоњића у борби за прстен регионалног шампионата биће Партизан, који је раније такође са 2:1 савладао Будућност.

Одмах на старту Звезда је наговестила да ће Љубљанчани тешко до брејка и великог изненађења. Затворио је бранилац трофеја све прилазе рекету, па су гости морали шансу да траже у шуту за три поена, а он их нимало није слушао, тако да су Београђани већ у првој деоници стекли двоцифрену предност. Наставак је донео још већу доминацију црвено-белих и несналажење Словенаца, па су домаћи повели и 37:18. Међутим, тада Драгић ступа на сцену и на његовим крилима Олимпија прави серију 15:0 којом се у потпуности приближава супарнику и компликује дуел.

Ипак, испоставило се да је неизвесност трајала само током петнаестоминутног одмора. У другом полувремену уследила је импозантна секвенца Звезде, серија 14:0 за плус 20, после чега су Љубљанчани били на коленима. Големчева екипа је затим одговорила минисеријом 7:0 и оставила трачак наде да у последњих 10 минута може до великог преокрета. То се није десило, црвено-бели су без већих проблема привели утакмицу крају и заказали финале са „вечитим“ ривалом.

Црвена звезда – Цедевита Олимпија 88:78 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 6.500, судије: Белошевић, Кољеншић, Мајкић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић 2, Волтерс 5, Давидовац 3, Митровић 8, Лазић 8, Калинић 15, Добрић 10, Холинс 7, Ивановић 11, Марковић, Вајт 9, Кузмић 10.

ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА: Пулен 6, Ферел 25, Еџам 5, Мурић 6, Огуст 3, Блажич 6, Хоџић, Шчука, Омић 6, Драгић 21, Радовановић, Мулалић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести