АБА лига: Историјска победа Морнара над Звездом

У другој утакмици у полуфиналој серији АБА лиге, Морнар је у Бару савладао Црвену звезду резултатом 88:84.
KK Crvena zvezda  Foto: FoNet
Фото: FoNet

На тај начин, Морнар је изборио прилику да се трећем мечу пласира у финале против победника у дуелу између Будућности и Цедевите, док је Звезда себи закомпликовала ситуацију.

Морнар је показао много бољу игру, пре свега захваљујући расположеном Врањешу који је погађао тројке из готово немогућих позиција. Морнар је водио готово све време, да би Звезда у последњој четвртини додала гас, те смањила разлику која је у појединим моментима износила и 15 поена.

Ипак то није било довољно да се добије утакмица. Морнар је нанео тек четврти пораз Звезди у овогодишњој сезони Аба лиге.

Баране су до првог тријумфа ове сезоне против актуелног шампиона, након три пораза, предводили Немања Врањеш са 29 (шест тројки) и Дерек Нидам са 28 поена. 

Код Звезде Тејлор Рочести постигао је 16, Дејан Давидовац 14, а Огњен Добрић и Ален Омић по 11 поена.

Серија се сада сели у Београд где ће се одлучујући меч одиграти следеће недеље.

С. П.

Алимпијевић честитао ривалу

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић спортски је честитао ривалу на победи, истичући да је приступ његових играча био лош, уз исту такву игру у одбрани.

“Честитам Морнару и тренеру Павићевићу на заслуженој победи. Неколико фактора је утицало на овакав епилог. Нереалан епилог првог меча. Растерећеност Барана, као и чињеница да је јако тешко једну екипу добити четири пута. Два играча су нам убацила 60 поена, одбрана је била јако лоша. Играчи као да нису били свесни да играју за финале. Податак да смо у првој деоници примили 30 поена говори довољно о приступу и одбрани. Морнар је више желео победу. Уложио је више енергије и труда. Борили су се Барани од првог до последњег минута. Дозволили смо Врањешу и Нидаму да погоде прве шутеве, подигли смо им степен самопоуздања и после их је било једноставно немогуће зауставити. Окрећемо се дуелу у Београду, са циљем да поновимо партију из првог меча и изборимо пласман у финале. Нисмо и нећемо потценити Морнар који је заиста велико и пријатно изненађење сезоне”, рекао је Алимпијевић.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести