АБА ЛИГА Састају се Партизан и Будућност (18)

Данас у дерби утакмици АБА кошаркашке лиге екипа Партизана у београдској Арени дочекаће екипу Будућности .
 Novica Veličković (Partizan) i Nikola Ivanović (Budućnost) Foto: ABA liga
Фото: Новица Величковић (Партизан) и Никола Ивановић (Будућност) Фото: АБА лига

Две првопласиране екипе, имају идентичан скор 14 победа и четири пораза.  За утакмицу, влада велико интересовање, највероватније је да ће Арена бити испуњена до последњег места.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери сматра да његов тим против Подгоричана мора да одигра паметније и мудрије него на претходним дуелима

- Будућност има сјајне играче, склопљене у тим који је пројектован да нападне титулу. Према томе, очекује нас још једна веома, веома тешка утакмица у којој морамо бити још бољи и још мудрији него што смо били у свим утакмицама које смо до сада одиграли.  И Будућност и ми желимо да стигнемо до истог циља, а данашња утакмица ће у великој мери одредити пут који ћемо морати да пређемо да бисмо до тог циља дошли - рекао је Тринкијери.

Партизан је добру увертиру за дуел са Подгоричанима направио у Болоњи, где је победио Виртус(84:82) и обезбедио пласман међу осам најбољих екипа Еврокупа. Капитен Новица Величковић изјавио је да су се црно-бели брзо после тог успеха окренули дуелу са Будућности, свесни да је од великог значаја.

- Још у Болоњи, одмах након утакмице смо све мисли окренули ка овој утакмици која нам је много важна. Волео бих да Арена буде пуна и да заједно са нашим навијачима стигнемо до победе. Они су искусан противник, имају добар тим, али на нама је да верујемо у сопствене могућности и да искористимо сегменте у којима можемо да остваримо предност - , рекао је Величковић који ће пре недељног меча добити поклон за највише одиграних утакмица у дресу Партизана.

Играч Будућности Никола Ивановић најављује прави дерби у недељу у Београду и напомиње да су црно-бели ове сезоне „одлично посложили ствари” у свом тиму

У добром моменту идемо у Београд на меч са Партизаном. Много би нам значило то прво место. Везали смо три победе и мислим да хватамо добар ритам”, рекао је кошаркаш Будућности Никола Ивановић и додао да ће то бити изузетно захтевна мисија. - Сигурно је да ће Партизан да приступи мало другачије том мечу, након пораза од Црвене звезде. Јуриће победу против нас. Очекујем да ће се играти добра кошарка.

Плејмејкер Будућности осврнуо се и на игру тима Андрее Тринкијерија.

- Партизан игра доста агресивно, одбрана је на високом нивоу, зна се ко шта ради. Доста лепо су посложене ствари и офанзивно и дефанзивно - објашњава Ивановић.  До краја регуларног дела у АБА лиги, остала су још четири кола, а Будућност и Партизан имају исти скор од 14 победа и четири пораза.

Када је у питању трофеј АБА лиге, Ивановић је предност препустио црно-белима.

- Гледајући претходних месец дана како игра Партизан, мислим да је то екипа која је можда главни кандидат за освајање пехара. Црвена звезда је неспорно најбоља екипа, што се тиче квалитета. Можда није имала фокус на АБА лигу, али је у Евролиги добила неке битне утакмице, а те што је изгубила одиграла је доста квалитетно - закључио је Ивановић.

Меч Партизан - Будућност игра се данас  у Штарк арени од 18 часова, уз директан пренос на ТВ Аренаспорт 1, а дерби 19. кола судиће Илија Белошевић (Србија), Томислав Хордов (Хрватска) и Игор Драгојевић (Црна Гора).

С. Р.

 

 

 

 

Две првопласиране екипе, имају идентичан скор 14 победа и четири пораза. За утакмицу, влада велико интересовање, највероватније је да ће Арена бити испуњена до последњег места

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести