АБА лига: Звезда "стотком" победила Мегу

Кошаркаши Црвене звезде у хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду без већих проблема су победили Мегу резултатом 103:85.
kosarka
Фото: freeimages.com

Утакмицом између Мега Бемакса и Црвене звезде затворено је 15. коло регионалне АБА лиге, а Звезда је остварила врло убедљив тријумф.

На почетку утакмице није изгледало да ће Звезда лако славити, утакмица је била прилично уједначена. Домаћин је до вођства долазио неколико пута и умало завршили прву четвртину са предношћу од једног поседа. Ипак је Звезда играла нешто боље и надигравала Мегу, а халу је у тим моментима "запалио" Огњен Добрић атрактивним закуцавањем.

Владимир Штимац се потрудио да Звездина предност расте, али се тада појавио и сјајни Кендрик Пери који је "терорисао" Звезду. Неколико 2+1 ситуација право ни из чега и на "велики" одмор се одлази са шест поена предности у корист црвено-белих.

У трећој четвртини су изабраници Драгана Шакоте сломили свог ривала. Дејан Милојевић је морао да затражи чак два тајм аута у првих неколико минута утакмице и био љут на своје изабранике због лоше игре у одбрани.

Звезда је одиграла фантастично, успела да направи две серије којима се одлепила од Меге и затворила све прилазе кошу, а једини играч који се на моменте појављивао био је Кендрик Пери.

У последној четвртини су црвено-бели само завршили започет посао и резултатом 103:85 уписали вредну победу.

Мега БемаксЦрвена звезда 85:103

БЕОГРАД: Хала Спортова "Ранко Жеравица".

МЕГА: Пери 31, Симоновић 18, Ненадић 8, Месичек 7, Атић 6, Ашћерић 4, Танасковић 4, Станић 3, Мацура 2, Мишковић 2, тренер: Дејан Милојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Берон 17, Џенкинс 17, Пантер 13, Штимац 12, Гист 11, Лазић 8, Кузмић 6, Давидовац 5, Добрић 5, Симанић 5, Јовановић 2, Браун 2, тренер: Драган Шакота.

(Б92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести