АБА лига: Звезда силовито кренула у одбрану регионалне титуле

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Сплит 97:61 у београдској хали "Александар Николић" у првом колу регионалне АБА лиге.
z
Фото: Tanjug/ KK Crvena zvezda

Актуелни шампион региона, упркос проблемима са повређеним играчима, лако је изашао на крај са Сплићанима, против којих је у једном тренутку имао 37 поена предности.

Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Ивановић са 20 поена и по шест асистенција и скокова, а помогли су још Стефан Лазаревић са 13, Маик Цирбес са 12 убачених.

Двоцифрени су још били Остин Холинс са 11 кошева и Нејт Волтерс са једним мање.

У екипи Сплита истакао се Сани Чампара са 11 поена.

Радоњић: Треба бити задовољан

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић био је задовољан после тријумфа свог тима против Сплита.

Није било једноставно у претходних скоро 14 дана, где смо покушавали да превазиђемо све околности које нису биле онакве какве смо прижељкивали. У припреми смо схватили да приступ мора бити добар од старта, да не улазимо у ситуације које могу да нам доведу до одређених проблема. Значајно је то што смо могли да рачунамо на неке минуте од Лазаревића и Волтеаса, који су после паузе били први пут у пет на пет. У свим тим оклоностима, треба бити задовољан. Окрећемо се следећим обавезама и нади да ћемо моћи да рачунамо на још неког у наредних 5-6 дана, рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Верујем да ћемо урадити највише што можемо. Очекују нас изазови, почиње Евролига, у ком саставу ћемо тамо ићи и како ћемо се припремеати, то је све знак питања. Даваћемоо свој максимиму. Шта је то, вечерас је тешко дати одговор. Нисимо имали ниједан тренинг заједно. Свестан сам да неће бити ни мало лако, али спремни смо да носимо те ствари. Хвала публици што нас је дошла да нас подржи, закључио је Радоњић.

Тренер Сплита Срђан Суботић истакао је да је агресивност Звезде била пресудна.

Нема шта много да се прича, нисмо успели да одговоримо на агресивност, изгубили смо организацију игре и после тога је било тешко вратити, рекао је Суботић.

Изабраници Дејана Радоњића у следећем колу АБА лиге 4. октобра дочекују подгоричку Будућост, док Сплит на свом терену игра против Партизана 30. септембра.

Претходно, у првом овосезонском мечу у АБА лиги, Цибона је савладала Морнар у Бару 87:77.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести