Аба лига: Звезда трећи пут ове сезоне боља од Партизана

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас Партизан 73:64 у дербију 21. кола АБА лиге.
zvezda partizan
Фото: Crvena zvezda mts

Црвено-бели су трећи пут ове сезоне били бољи од вечитог ривала, након што су претходно победили у првом делу сезоне у регионалном такмичењу, а потом и у полуфиналу Купа Кораћа.

Звезда сада има скор 16-2, а Партизан, након седмог узастопног пораза у АБА лиги, 7-13.

Вечити дерби је овога пута прошао без неке веће драме и уз лаку победу Црвене звезде од 9 поена разлике.

Меч је почео тврдо, у егалу, два тима фактички нису могла да купе кош, па смо после пет минута имали укупно свега 12 поена.

Потом стижу две тројке и мини серија Партизана за прво вођство црно-белих, 10:12, а онда Звезда захваљујући поменутом Волдену долази до 15:14 на крају првог квартала.

У другој четвртини је Звезда била доминантнија екипа и у једном моменту имала чак 18 поена предности. Покушавао је Александар Матовић тајм аутом да пробуди своје изабранике, али му није ишло, а у тим моментима се десила и једна бизарна ситуација.

После закуцавања Уроша Трифуновића, које је поништено због повлачења обруча, фаул је направио Дуоп Рит и након тога је дошло до кошкања Рита и Лојда са Рашоном Томасом, па су подељене и неспортске грешке.

Црно-бели су успели да се врате у меч захваљујући слободним бацањима у том финишу првог полувремена, али је свакако Црвена звезда имала лепу предност од 41:34.

Друго полувреме је почело поенима Партизана, а одмах потом Огњен Добрић извлачи 2+1, па Дуоп Рит са 45 степени погађа своју прву тројку и Звезда долази до 49:40, а убрзо и до 57:46 чему је кумовала и грешка Партизана у виду два офанзивна фаула.

Није било много поена у овом делу меча, па се у последњи период ушло са предношћу Црвене звезде 57:50, а онда Томас погађа своја слободна бацања и на другој страни Лојд убацује тројку.

Партизан је јако лоше шутирао у последњој четвртини, није баш ни да се Звезда прославила, али је била видно боља од вечитог ривала. Имали су и 15 поена предности у финишу меча, али су на крају славили са 73:64 без већих проблема.

Најефикаснији у екипи тренера Дејана Радоњића били су Диоп Рит са 15, Дејан Давидовац са 14, Кори Волден са 12 поена, односно Џордан Лојд и Огњен Добрић по 10.

Код црно-белих Рашон Томас убацио је 17 поена, уз 14 скокова.

Радоњић: Такмичарски добро, онако како желимо

Оно што је било најбитније јесте да се добије меч. Осим велике важности дербија, победа нам је носила шансу више за пласман у плеј-оф. У наредним утакмицама следи борба за што бољи пласман у лигашком делу, рекао је вечерас тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после победе против Партизана у АБА лиги 73:64.

"Ми смо у ритму у каквом јесмо, пуно је ту ствари које су се дешавале. Одиграли смо јако добро такмичарски, онако како желимо. Наравно, било је и грешака, али генерално задовољан сам оним што смо пружили и што смо добили меч” рекао је тренер црвено-белих на конференцији за медине.

Он је додао да га радује повратак играча који су били одсутни у деликатном делу сезоне и то због болести што је захтевало опрез код њиховог враћања у такмичарски ритам.

"Свежина која је била присутна донела је нешто што нам је било потребно. Трудимо се да распоред који имамо сагледамо на најбољи могући начин. Сада нас чекају још три утакмице у седам дана, што даје јако мали простор за неки тимски рад, тренинг и опоравак. Надам се само да проблематике коју смо имали више неће бити и да ћемо у завршницу сезоне ући у форми која задовољава наше норме”, поручио је Радоњић.

Матовић: Звезда преломила меч у другој четвртини

„Покушали смо да одиграмо борбену утакмицу с обзиром да имамо проблема у ротацији“, рекао је тренер кошаркаша Партизана Александар Матовић после пораза од Црвене звезде у АБА лиги 73:64.

"Практично смо без три играча који су носиоци игре, а са једним делом играча из јуниорског тима, имали смо проблема са агресивношћу Звезде, која је у једном делу друге четвртине била на изузетно високом нивоу. Ту се нисмо добро снашли. Звезда је тада направила солидну разлику, након чега смо већи део утакмице покушавали то да надоместимо, што је било врло тешко стићи, јер смо потрошили много енергије", рекао је Матовић за клупски сајт.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести