Абринес: Ако освојимо Евролигу купаћу се у фонтани

БАРСЕЛОНА: Кошаркаш Барселоне Алекс Абринес изјавио је да ће се, ако каталонски клуб освоји Евролигу, заједно са центром Пјером Ориолом купати у Магичној фонтани на Монжуику, преноси Јурохупс.
абринес
Фото: Youtube Printscreen

У опсежном интервјуу који је Абринес дао овом специјалистичком кошаркашком порталу на питање како ће прославити евентуално освајање титуле првака Европе, Абринес је одговорио.

"Једина ствар о којој смо у свлачионици разговарали је да ћемо се Ориола и ја заједно купати у Фонтани на Монжуику. То је за сада једина ствар коју смо смислили, а Ник Калатес ће нам донети пешкире. Ако освојимо Евролигу ја ћу бити тамо“, поручио је Абринес.

После седам година одсуства, Барселона ће поново учествовати на Фајнал-фору Евролиге, који се од 28. до 30. маја одржава у Келну.

Занимљиво је да је Абринес, уз Калатеса, једини играч у саставу Барселоне који је са тренером Каталонаца Шарунасом Јасикевичујусом директно сарађивао на терену, док је још био играч.

Правећи компарацију Јасикевичијуса као играча и тренера Абринес је констатовао да је у оба случаја изузетно темпераментан.

"Оно што вам такође могу рећи је да као играч није толико викао“, рекао је Абринес и потом додао:

"Играо сам с њим на заласку његове каријере, а сећам се да је меч плеј-офа шпанског првенства портив Реала играо са поломљеним ребром. Постигао је двадесетак поена. Нисмо победили, али такве ствари вам много тога кажу о некој особи, односно да су спремни да дају све од себе за клуб. Част је имати га за тренера и учим од њега колико год могу“, закључио је Абринес.

Барселона ће у полуфиналу Фајнал-фора Евролиге играти против миланског Арманија.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести