Алимпијевић: Нисмо без амбиција у Атини

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић каже да екипа, ослабљена изостанком Немање Дангубића и Пера Антића, растерећено путује у Атину на дуел са Панатинаикосом у Евролиги, али са жељом да пружи нову добру партију.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Душан Алимпијевић, фото: Фонет (Александар Барда)

"После добрих утакмица против Валенсије и Морнара идемо растерећени у Атину са жељом да одиграмо добру утакмицу. Панатинаикос игра добро, овај меч им долази након важне победе у Малаги, имају јак домаћи терен, уз све то, боре се за што бољу позицију пред наставак такмичења и Топ 8 фазе Евролиге", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Поред Дангубића, који је због повреде вероватно завршио сезону, у Грчкој неће бити најискуснијег првотимца Антића. 

"Ми у овом тренутку морамо упоредо да водимо рачуна о много важних ствари, што никако не значи да путујемо без амбиције да одиграмо добро и са жељом да направимо добар резултат".

Крилни кошаркаш Милко Бјелица не напушта наду да се Звезда бори за место у плеј-офу, иако три кола пре краја лигашког дела има две победе мање од осмопласиране Басконије.

"Још увек имамо теоретске шансе за Топ8 и док она постоји борићемо се. Немамо пуно времена за припрему и одмор, након старта плеј офа АБА лиге и врло важне утакмице са Морнаром, али морамо да одиграмо храбро, сконцентрисано и покушамо да дођемо до доброг резултата, иако идемо ослабљени у Атину. У серији смо тешких утакмица", закључио је Бјелица.

Меч 28. кола Евролиге Панатинаикос - Црвена звезда игра се сутра од 20.15 у ОАКА дворани.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести