Алимпијевић пред ЦСКА: Не могу да нам забране да сањамо чудо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић улогу фаворита препустио је московском ЦСКА у утакмици 7. кола Евролиге, али поручио да су чуда могућа у Београду уз велику помоћ са трибина.
dusan alimpijevic FICA3263
Фото: Душан Алимпијевић, фото: Дневник/Ф. Бакић

"ЦСКА има моћан тим, 12 одличних играча и уз Фенербахче и Олимпијакос су "већ виђени" на Фајнал-фору у Београду. За нас је добро што смо дошли до свежине, одморили су појединце против ФМП-а и бићемо комплетни. Није ми тешко да мотивишем играче за дуел са ЦСКА", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије у Београдској арени.

Тренер црвено-белих сматра да је игра у победама над Макабијем и Барселоном прави пут до победе и над ЦСКА."Велике победе против Макабија и Барселоне нам говоре да није све завршено унапред. Надам се само да ће нас навијачи подржати. Уз њих су чуда могућа, нико не може да нам забрани да сањамо".

Како је нагласио, има велико поверење у све своје играче, било да се ради о стартној петорци или онима са клупе."Младим кошаркашима стално указујем на грешке, али то је део одрастања. Морамо да покажемо стрпљење, а време ће показати да ли су оправдали поверење".Алимпијевић је позвао навијаче да дођу у Арени у што већем броју и пруже велику подршку кошаркашима.

"Не правимо изузетак, колико год навијача да дође ми поштујемо. Младим играчима подршка даје на самопоуздању и храбрости, тако можемо да играмо енергичније. Навијачи јесу битни, али најбитнија је наша игра и приступ свакој утакмици. Резултати су ти који доводе публику у дворану", закључио је Алимпијевић.

Утакмица 7. кола Евролиге између Црвене звезде и ЦСКА игра се сутра од 19 сати у Београдској арени.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести