Алимпијевић: Трудом и борбеношћу нећемо разочарати

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио је данас да ће екипа, упркос тешкој серији утакмица, пронаћи додатну енергију и да трудом и борбеношћу неће разочарати против Панатинаикоса у 14. колу Евролиге.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Dušan Alimpijević, foto: FoNet (Aleksandar Barda)

"После почетне нестабилности која је била карактеристична готово за све тимове Евролиге ове сезоне екипа Панатинаикоса се уиграла, ухватила одличан ритам и забележила четири победе у последњих пет мечева. У овом ритму, најважније је да се пронађе свака ситница, неки мали додатни лични мотив како би се пронашла додатна енергија у овој стварно претешкој серији", изјавио је Алимпијевић за клупски сајт.

Према његовим речима, на претходном мечу против Фенербахчеа распоређена је минутажа и направљена увертира за дуел против Панатинаикоса пред домаћим навијачима.

"Знамо да ће нам они бити додатна снага и зато желимо да одиграмо добро и трудом и борбеношћу, за почетак, никог не разочарамо", истакао је Алимпијевић.

Првотимац црвено-белих Огњен Добрих истакао је да је у овом тренутку најважније да се екипа брзо освежи након серије тешких путовања.

"Сматрам да се Панатинаикос помало и неоправдано изузима из најужег круга кандидата за пласман у саму завршницу. Најављено одсуство Калатеса и Папаса нас не заварава, то је изузетно јак и добро укомпонован састав. Потребан нам је "ветар у леђа" и огромна подршка са трибина како бисмо дошли до додатне снаге и покушали да забележимо врло важну победу у Евролиги", рекао је Добрић.

Утакмица између Црвене звезде и Панатинаикоса игра се сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести