Аврамовић: Играћу за Србију у Чачку, одмах се најежим

КОПАОНИК:  Млади српски кошаркаш Алекса Аврамовић, који се налази на ширем списку селектора Александар Ђорђевића за Мундобаскет у Кини, изјавио је да је пресрећан што ће у репрезентативном дресу заиграти против Борца из Чачка, клуба из родног града где је започео каријеру.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

Српски кошаркаши серију пријатељских мечева после базичних припрема на Копаонику почињу у недељу гостовањем Борцу.

"Велика је част, ево сад сам се најежио... Из Чачка сам, желео сам да градим каријеру у том граду и управо сам одатле отишао у иностранство, као што сам хтео. Неко би рекао заобилазним путем, а ја нормалним. Из Борца, великог клуба, отишао сам у Варезе... Сад ћу играти пред чачанском публиком за репрезентацију, која у Чачку није била 14 година. Једва чекам да изађем на паркет, не сумњам да ће бити атмосфера сјајна", рекао је Аврамовић Танјугу.

Он је додао да је велика част бити део А тима Србије.

"Репрезентативни "прозори" су ми помогли да напредујем, никад нисам био у тако великом систему као што је селекција Србије. Пре тога сам играо у Борцу, ни Варезе није мали клуб, али свакако италијанска лига није Евролига и НБА лига, док сам у репрезентацији напредовао уз играче који су на највишем нивоу. Такве ствари утицале су да имам сјајне сезоне у Варезеу и да направим велики трансфер у Малагу. Целог живота сам се борио за снове у каријеру, тако ће бити. Надам се и сигуран сам да ћу се остварити", истакао је Аврамовић.

Како је навео, без обзира да ли ће изборити место међу 12, на њему је да ради и напредује.

"У "прозорима" смо били лимитирани без играча из Евролиге и НБА. Част ми је што селектор Ђорђевић има поверења у мене, сада је мој задатак да више радим и будем још бољи играч, тимски и кроз репрезентацију", поручио је Аврамовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести