Марко Симоновић се нада добром резултату у Кини: Красе нас  хемија и породична атмосфера

Кошаркаши Србије припремају се за Светско првенство у Кини на Копаонику, а  Марко Симоновић описао је радни  дан.
simonovic, epa
Фото: EPA (KOCA SULEJMANOVIC)

- Устајемо обично око девет - доручак, брзинска кафица и идемо на тренинг. Тренирамо двапут дневно и за то служе ове висинске припреме - рекао је Симоновић за ТВ Прва.

Нови кошаркаш Олимпија Цедевите хвали атмосферу у националном тиму.
- Атмосфера је увек врхунска. Ми стварно функционишемо већ пет, шест година уназад као породица. Другари смо, кумови... Задовољство је и част бити овде и радити са тим момцима и људима из стручног штаба. Тренутно нас је 13, чекамо још НБА играче и баш је радно, са пуно ентузијазма и мотивације.

Симоновић је упитан шта мисли о силним отказима у репрезентацији САД.
- Пратимо, али мислим да су они и даље фаворити број један. Прво треба доћи до њих, ми увек волимо да идемо корак по корак. Као што су Тео и Сале најавили пре припрема,седам – осам  екипа конкурише за медаље - Французи, Немци, Шпанци, Италијани, Грци, Канађани... Има доста екипа, може увек да се деси изненађење, као што смо ми учинили  2014. Држимо се наше игре и атмосфере и имамо неспоран квалитет. Имамо право да се надамо добром резултату у Кини.То што нас краси у односу на друге екипе је наша хемија и атмосфера. Као породица смо – истакао је Симоновић.

Мундобаскет у Кини почиње 31. августа, а Србија је у групи са Анголом, Италијом и Филипинима.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести