Бартомеу: Добродошли у Београд, град кошарке

БЕОГРАД: Много је неизвесности и то ће сигурно трајати неко време, али упркос свим изазовима, желимо да славимо кошарку, рекао је данас председник Евролиге Ђорди Бартомеу на званичној церемонији отварања завршног турнира Евролиге у српској престоници.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Добро дошли у Београд, град кошарке", поручио је Бартомеу.

Завршни турнир Евролиге је првобитно требало да се одржи у Берлину, али због стриктних правила услед пандемија вируса корона, турнир је премештен у Београд.

"Нисмо били сигурни да ли ћемо имати навијаче на трибинама. Због њих играмо и нисмо могли да имамо још један фајнал-фор без њих. Хвала Берлину јер су разумели тешку одлуку, као и Београду који је успео да преокрене све и организује турнир у овим изазовним временима. Биле су ово тешке две године, али је велика срећа видети пуне арене", рекао је Бартомеу, и додао да се нада да ће војна инвазија на Украјину проћи и да је свету потребан мир.

Он је рекао и да се тешка времена настављају због рата у Украјини.

"Надамо се да ће мир доћи брзо. Не смемо да заборавимо да неки тимови неће завршити сезону коју су почели због тога. Много је неизвесности и то ће сигурно трајати неко време, али упркос свим изазовима, желимо да славимо кошарку", рекао је први човек Евролиге.

На завршном турниру ће наступити кошаркаши Реал Мадрида, Барселоне, Олимпијакоса и Ефеса.

"Тимови су спремни да пруже сјајан Ф4. Честитам Барселони, Реалу, Олимпијакосу и Ефесу који су дошли овако далеко. Хвала њима, али и осталим тимовима који су нам приредили сјајну сезону", закључио је Бартомеу.

Званична церемонија почела је одавањем поште недавно преминулом немачком кошаркашу Адемолију Окулаџи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести