Бартомеу: Звезда и Партизан кандидати за А лиценцу Евролиге

Први човек Евролиге Ђорди Бартомеу је говорећи о проширењу елитног кошаркашког такмичења, споменуо и Црвену звезду и Партизан као легитимне кандидате за А лиценцу и загарантовано место у Евролиги, прениоси портал Сртбија данас.
b
Фото: Youtube Printscreen

- Не могу да откријем имена, има доста тимова широм Европе који желе да играју Евролигу, листа је подужа, што говори о томе да је такмичење успешно. Морамо да гледамо тржиште по тржиште и да тражимо клубове који могу да раде самостално и одговоре свим захтевима такмичења који су велики. И биће још захтевнији како време буде пролазило. Партизан и Црвена звезда су кандидати, као и Будућност, али имамо и клубове у Италији, Шпанији, Русији, који могу да буду кандидати (за А лиценцу). За мене је јако важан концепт Еврокупа, јер с неким клубовима имамо могућност да радимо годинама уназад, због чега нам је много лакше да размишљамо о њима као кандидатима - изјавио је Бартомеу.

Ипак, није прецизирано када би се то евентуално десило.

- Морамо да идемо корак по корак. Сада је најважније да видимо можемо ли да укључимо тимове попут Асвела и Бајерна. Нама је Бајерн од изузетног значаја јер је у питању глобално један од највећих брендова, зато је Бајерн за нас приоритет. Најлакше је неког само позвати у такмичење, ми као власници лиге желимо да укажемо на све обавезе и одговорности које носи позив, шта можемо да понудимо - рекао је Бартомеу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести