Баскеташи отпутовали у Јапан на припремни камп пред ОИ

БЕОГРАД: Мушка репрезентација Србије у баскету отпутовала је јутрос у Јапан, у град Каратсу, где ће обавити припремни камп и покушати да се што боље привикне на временску разлику и климатске услове пред почетак Олимпијских игара.
BASKET 3x3 REPREZENTACIJA SRBIJE
Фото: Баскеташи Србије, фото: ОКС

У авиону који је рано јутрос полетео са београдског аеродрома нашли су се селектор Горан Војкић и играчи Дејан Мајсторовић, Александар Ратков, Михаило Васић, и резерве Марко Савић и Стефан Којић, док ће се Душан Домовић-Булут саиграчима придружити накнадно.

Дејан Мајсторовић истакао је да је иза целе екипе остао квалитетно одрађен припремни период и да би у Каратсуу форма требало да се доведе у оптимално стање пред почетак Олимпијских игара.

"Путујемо у доброј атмосфери, али и доброј форми. Очекујемо да у Каратсуу наставимо са квалитетним радом и да се још боље уиграмо за наступ на Олимпијским играма, који сви жељно ишчекујемо. Ово је моменат који смо чекали дуго времена и даћемо све од себе да остваримо што боље резултате", рекао је Мајсторовић за сајт ОКС.

Селектор Горан Војкић, који ће предводити репрезентацију на историјском првом наступу на Олимпијским играма, истиче да су сви играчи спремни за наступ на највећој сцени.

"У априлу смо почели завршне припреме за наступ на Олимпијским играма и припремни камп обавићемо у граду Каратсуу, где нас очекују сјајни услови и домаћини. Изузетан посао је урађен током тренажног процеса, што је заслуга целог стручног штаба 3×3 репрезентације. Током припремног кампа нас очекује аклиматизација, тренинзи и утакмица коју ћемо одиграти против репрезентације Јапана. Дугујемо огромну захвалност Олимпијском комитету Србије и Кошаркашком савезу Србије за услове које смо имали током припрема и надам се да ћемо се као екипа одужити свима резултатом који се очекује од нас", истакао је Војкић.

Први меч у групној фази такмичења баскеташе очекује 24. јула, а противник ће бити селекција Кине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести