Београд и Маљковићева и даље заједно

БЕОГРАД: Градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић састали су се данас са Марином Маљковић, сумирали резултате једногодишње сарадње Града Београда и Покрета за женску кошарку на цијем челу је некадашња селекторка Србије и и разговарали о плановима за наредну сезону.
Marina Maljkovic, foto: Fonet
Фото: FoNet

Весић се захвалио Маљковићевој на напорима које улаже да се што више девојчица бесплатно бави кошарком.

"Током сезоне која је за нама Покрет за женску кошарку Марине Маљковић одржавао је тренинге на 11 локација у Београду сваке недеље, укупно 42 тренинга уз учешће 625 девојчица. Ово је велика Маринина победа коју је извојевала са Београдом јер је 625 девојчица имало прилику да се бесплатно бави кошарком по програму једног од најбољих светских тренера", рекао је Весић.

Он је истакао да је Марина Маљковић спортски бренд у европским размерама и да сваки слободан тренутак у Србији користи да посећује тренинге девојчица које тренирају у школама њеног покрета и да је то гест достојан дивљења.

Марина Маљковић захвалила је Граду Београду и Горану Весићу на помоћи коју је добио њен покрет. 

"Наш циљ је да заинтересујемо девојчице да се баве кошарком и да имају могућност да то раде бесплатно. Хвала Београду што је подржао моју идеју и радујем се продужетку сарадње", рекла је Маљковићева.

Весић је истакао да ће Град Београд заједно са градским општинама наставити да подржава покрет Марине Маљковић и наредне сезоне.

За координатора сарадње између Покрета и Града Београда одређен је Драгомир Петронијевић, члан Градског већа, који је према Весићевим речима уз Славка Гака, бившег секретара за спорт, најзаслужнији што Београд има финални турнир Евролиге у кошарци наредне године.

Петронијевић се захвалио на поверењу и истакао да је план да се бесплатни тренинзи Покрета за женску кошарку одржавају на истим локацијама као и ове сезоне, али и на четири-пет нових локација како би бар 1.000 девојчица бесплатно тренирало кошарку.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести