Бјелица и Богдановић пред СП: Желимо резултат за памћење

САКРАМЕНТО: Кошаркаши Сакрамента Немања Бјелица и Богдан Богдановић изјавили су да верују да је дошло време да Србија заврши испред САД и на Мундобаскету у Кини освоји титулу првака света.
bjelica bogdanovic, epa
Фото: Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, foto: EPA (JUAN CARLOS HIDALGO)

Србија је на претходном Европском и Светском првенству, као и на Олимпијским играма, освајала сребро, а баш су Американци били бољи у финалима у Шпанији и Рио де Жанеиру.

"Могу са поносом да кажем да, како сада ствари стоје, после САД имамо најбољи тим. Није то сад оно "е ако не направимо резултат, не освојиш злато сребро или бронзу или испаднеш у првом кругу, е сад ви сте најгори". На папиру, коначно је дошло то наше време да имамо најбољу репрезентацију", поручио је Бјелица за "Глас Америке".

Бјелица, који је због повреде пропустио континентални шампионат пре две године, са нестрпљењем чека турнир у Кини.

"Треба доста ствари да се поклопи да би се направио успех, да сада не улазимо дубље... Драго ми што ћу опет бити део репрезентације и што коначно уживам у кошарци".

Његов саиграч из Кингса Богдан Богдановић такође је велики оптимиста пред планетарни шампионат.

"Претходних година нашим играма изградили смо резултат и надам се да ћемо остати на том високом нивоу, али ако будемо у могућности да направимо и шампионски резултат, за памћење, покушаћемо да урадимо. До сада је било успешно, али ипак не треба се задовољавати сребром. Да завршимо сезону здрави, да будемо жељни, гладни успеха и биће све у реду", закључује Богдановић.

Жреб за Светско првенство у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, на програму је у суботу, а Србија се налази у првом шеширу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести