Боривоје Ценић са 90 година најстарији члан УКТС

БЕОГРАД: Удружење кошакашких тренера Србије (УКТС) свом најстаријем члану Боривоју Бори Ценићу честитало је 90. рођендан.
cenic
Фото: Youtube Printscreen

"Поносни смо на чињеницу да је наш најстарији члан Боривоје Ценић 25. септембра прославио јубиларни 90. рођендан. У име Удружења кошаркашких тренера Србије честитамо Бори и желимо да нас његов ентузијазам и љубав према кошарци води још дуги низ година", наводи УКТС.

Ценић је играчку каријеру почео у Железничару 1947. године, затим је играо у Радничком две године и уједно тренирао млађе категорије, да би се после сезоне у БАСК-у 1951. године вратио на Црвени Крст.

Са јуниорима осваја државно сребро 1959. године, затим прелази у подмладак Црвене звезде, а 1962. године преузима кормило сениорки Радничког, са којима четири пута осваја првенство Југославије (1964, 1965, 1966. и 1968).

Упоредо са тим, као први тренер женске сениорске репрезентације СФРЈ, осваја историјско прво одличје, сребро на ЕП на Сицилији (1968.) и запажене резултате на осталим ЕП и Балканијадама.

Водио је мушки тим ОКК Београд и у исто време најбоље јуниорке Југославије, а потом следе сезоне у краљевачкој Слоги, грчкој Патри, Кувајту, Јагодини, ангажман у школи кошарке Звездара и у ОКК Београд.

Од 1995. до 2000. године у Кошаркашком савезу Југославије имао је функцију директора млађих селекција, а од 2000. године био је стручни сарадник бројних кошаркашких кампова.

Добитник је награде Спортског савеза Београда и награде за животно дело Удружења кошаркашких тренера Србије као и Сребрне лопте КС С.

Његово име носи и кошаркашки семинар УКТС -а "Тренерски дани" намењем тренерима млађих категорија.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести