Брукс пред Русију: Извукле смо поуке и исправићемо грешке

ЗРЕЊАНИН: Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Јелена Брукс рекла је да очекује тежак меч са екипом Русије у другом колу Европског првенства, али и бољу партију него против Белорусије.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Српкиње су такмичење отвориле драматичном победом над Белорусијом 55:53 у Зрењанину кошем Соње Петровић две секунде пре краја.

"Већ смо синоћ разговарали између себе шта није ваљало и на чему треба порадимо данас. Играмо са комплетно другачијим противником. Дошле смо на тренинг и до детаља смо испричале шта је данас циљ и шта треба урадити да би се остварила победа. Биће изузетно тешко, али смо извукли поуке из синоћне утакмице и надам се да ћемо данас на старту утакмице кренути са исправљањем тих грешака", рекла је Брукс новинарима после тренинга.

Брукс је навела и да су Рускиње другачији ривал од Белорускиња.

"Биће јако од самог старта. Сва три противника су другачија и играју другачију кошарку и за свакау екипу морамо да се припремимо другачије. Играли смо већ против Русије у Француској, али ово вечерас је нешто друго. Изузетно су доминатније у рекету од нас, али ми имамо нешто што оне не могу да бране. Ако то искористимо на најбољи могући начин, биће добра утакмица и обећавам да ће девојке да оставе срце на терену", рекла је Брукс.

Капитенка се осврнула и на атсмосферу у "Кристалној дворани".

"Било би нам лакше да је хала била пуна и да су навијачи били живахнији, само у пар наврата су се јавили. Надам се да ће после те победе велики број навијача из Зрењанина и околине бити заинтересован да дође вечерас на утакмицу", закључила је Брукс.

Меч између Србије и Русије игра вечерас од 20 сати и 30 минута.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести