Брукс пресрећна због ЕП; Андерсон: Тренер извукла из нас најбоље

ИСТАНБУЛ: Капитенка кошаркашица Србије Јелена Брукс изјавила је да је срећна што су успе­ле да победе Турску и да оси­гу­ра­ју пролазак на Европ­ско пр­вен­ство.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Кошаркашице Србије победили су вечерас Турску 83:76 после продужетака у ФИБА балону у Истанбулу, чиме су избориле пласман на ЕП 2021.године.

"Као што смо сви и ви­де­ли, Ср­би­ја увек во­ли да иде оним те­жим пу­тем. Али, у по­след­њих пет ми­ну­та са­мо по­ка­за­ле ка­ко је тре­ба­ло да игра­мо од по­чет­ка. Ми­слим да смо це­лу утак­ми­цу др­жа­ле на­шу од­бра­ну, наш си­стем. Ни­је би­ло ла­ко. Тур­ска је би­ла мал­те­не у пуном саста­ву. Пре­срећ­на сам што смо успе­ле да из­ву­че­мо ово и да оси­гу­ра­мо пролазак на Европ­ско пр­вен­ство", рекла је Брукс за сајт КС С.

Најзаслужнија за победу Србије Ивон Ан­дерсон (25 поена, шест асистенција, пет скокова) каже да је одлучио таленат и то што екипа има доброг тренера.

"Би­ла је те­шка утак­ми­ца. Се­лек­ци­ја Тур­ске је го­ди­на­ма на оку­пу. За ову ак­ци­ју су тренирале це­лу не­де­љу, јер им је се­зо­на прекину­та, док ми још по­ку­ша­ва­мо да се уигра­мо. Би­ле су спрем­не за ве­ли­ку бор­бу и сре­ћом по нас, ни­смо па­ле, уз­вра­ти­ле смо истом ме­ром. У од­лу­чу­ју­ћим тре­ну­ци­ма, уради­ле смо оно што је тре­ба­ло да ура­ди­мо. Од­лу­чи­ло на­ше ис­ку­ство и тале­нат, али и тре­нер­ски део по­сла. До­бро смо во­ђе­не, наш тре­нер је из нас из­ву­кла оно нај­бо­ље", рекла је Андерсон.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести