Будућност кажњена, празна три реда трибина у Морачи

ПОДГОРИЦА: Кошаркашки клуб Будућност из Подгорице кажњен је затварањем делова трибина у четвртој утакмици финала АБА лиге против Црвене звезде због бројних испада у претходном мечу, објављено је данас на сајту такмичења.
p
Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Подгоричани су санкционисани због лоше организације утакмице и прва три реда мораће да буду празна, међу којима и места тик уз терен.

Трећи меч два тима обиловао је испадима, кошаркаши Црвене звезде вређани су чак и на терену док су се загревали, челници клуба задобили су повреде главе после убацивања тврдих предмета, док је физички нападнут и један навијач црвено-белих одмах иза клупе београдског тима.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, пред данашњи четврти меч против Будућности у финалу АБА лиге, изјавио је да жели да заврши серију и освоји трофеј шампиона у регионалном такмичењу.

"Сигурно нас чека тешка утакмица. Није довољно 25 минута колико смо имали концентрацију у прошлој утакмици, већ 40 минута. Задатке које смо испланирали у свлачионици и на састанцима морамо да спроведемо на терену. Једно је сигурно у анализи претходне утакмице, морамо да спречимо контранапад Будућности, ту су направили велику предност", рекао је Томић новинарима у Подгорици, а преноси клупски сајт.

"Морамо да будемо концентрисани само на кошарку и да се бавимо овим лепим спортом. Екипа је спремна, водимо 2:1, у овом тренутку не треба да размишљамо о поразу, да спремимо добро утакмицу и да завршимо финалну серију у Подгорици", навео је Томић.

"Сигурно да не треба да се обазиремо ни на какве друге ствари, сви сте видели шта се дешавало овде. Не бих да коментаришем неке друге ствари осим кошарке, као што су неке моје колеге то урадиле после утакмице у Београду", казао је Томић.

Утакмица се игра данас у Подгорици од 19 сати.етврта утакмица игра се вечерас од 19 сати у хали Морача.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести