Ћакић пред НБА драфт: Спемни за наше финале сезоне

БЕОГРАД: Генерални менаџер Мега Бемаџа Горан Ћакић отпутовао је у Њујорк где ће се у ноци између 20. и 21. јуна одржати НБА драфт, на ком ће Мега имати три представника.
basket
Фото: pixabay.com

Гога Битадзе, овогодишњи МВП АБА лиге и Суперлиге, као и освајач признања Евролиге „Звезда у успону", за кога су прогнозе да би требало да буде изабран у првој рунди, као и Адам Мокока, за кога специјалистички сајтови и НБА аналитичари прогнозирају да ће бити изабран у другој рунди, а међу представницима је и Лука Ашћерић, који је као излазно годиште (1997) аутоматски пријављен за овогодишњи драфт.

Ћакић је истакао да верује да ће предстојећи НБА драфт бити још једна потврда да је Мега најбоља средина за развој младих кошаркаша на територији Европе.

"Као и претходних година, са великим нестрпљењем ишцекујемо НБА драфт који за нас представља финале сезоне. Много је рада уложено у клубу, поцевши од самих играца и стручног штаба, преко управе и менаџмента, како бисмо дошли до садашње позиције коју Мега има, а то је да је најбољи клуб за развитак младих играца који имају амбицију да заиграју у НБА", рекао је Чакић и додао да је све почело са играчима из Србије 2014. године када је међу кошаркашима Меге на НБА драфту изабран Никола Јокић, који је након пет година проглашен за најбољег центра НБА лиге. 

Мега од 2014. године имала укупно девет изабраних кошаркаша, по три играча у три наврата (Јокић, Мицић, Дангубић 2014. године, Луваву, Зубац и Загорац 2016. године и Чанчар, Јарамаз и Каба 2017. године), по чему је Мега апсолутни рекордер међу клубовима изван америчког континента.

"Верујем да ћемо и на предстојећем драфту наставити позитиван тренд и да ће се следеће сезоне повећати број играча који су директно из Меге обукли дрес неког од НБА тимова. Мега као клуб сваке године наставља да расте, услови за рад и напредак играча се константно подижу, а током године нам пристижу молбе од кошаркашких радника широм света са жељом да се упознају са системом и нацином рада у Меги. Боравак на НБА драфту ће бити искоришћен и за разговоре и размену искустава са представницима НБА тимова, а све са циљем подизања нивоа наше организације", закључио је Ћакић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести