Четвртфинале Евролиге: Обрадовићев Фенер лако славио, Жалгирис "брејкнуо" Олимпијакос

Кошаркаши Фенербахчеа сигурном победом су започели серију плеј-офа Евролиге против Басконије. Актуелни шампион Европе победио је Басконију са 82:73 и тако направили први корак ка Фајнал фору који се игра у Београду. Жалгирис је после велике драме и продужетака савладао Олимпијакос у Пиреју са 87:78 (72:72) и направио "брејк".
jan-vesely-fenerbahce-dogus-istanbul-eb17
Фото: Jan Veseli, foto: euroleague.net

Фенер је већ на полувремену имао 17 поена предности, победа ни у једном тренутку није долазила у питање, па је на крају гост само успео да ублажи катастрофу.

Најефикаснији у победничком саставу био је Бред Вонамејкер са 16 поена, 5 скокова и 3 асистенције, Јан Весели је додао 13 поена и ухватио 8 лопти, а дабл-дабл је остварио Костас Слукас са 10 поена и 11 асистенција. Марко Гудурић провео је на паркету 14 минута и за то време постигао 5 поена уз стопроцентан учинак (1-1 за два, 1-1 за три), док је Никола Калинић убацио 4 поена (2-4 за два, 0-4 за три) и забележио 3 скока. 

С друге стране, предњачио је Торнике Шенгелија са 16 поена и 6 скокова, а три поена мање имао је Родриг Бубоа. 

Утакмицу у Истанбулу пратио је српски репрезентативац Богдан Богдановић, играч Сакраменто Кингса, који је до прошле сезоне носио дрес шампиона Турске. Он је том приликом добио признање од Евролиге. 

Други меч на програму је у петак такође у Истанбулу.

Жалгирис из Каунаса током целог меча водио велику битку с Олимпијакосом, али су после продужетка обезбедили брејк и имају шансу да се на домаћем паркету пласирају за Фајнал фор у Београду.

Фото: Slavlje Žalgirisa, foto: euroleague.net

Велика борба и резултатска клацкалица виђена је у последњој деоници. У последњих 80 секунди било је изједначено 69:69. Милакис је у следећем нападу постигао важну тројку за вођство екипе из Каунаса, али је на исти начин одговорио Спанулис за ново изједначење. Ни једни ни други нису искористили нападе за победу па се ушло у продужетке. 

У наставку су се боље снашли гости. Тројком Улановаса и Кевина Пангоса са линије пенала стекли су највећу предност до тада - 82:76. 

Брендон Дејвис је постигао кључне поене у финишу за победу Жалгириса и брејк. 

Он је био и најефикаснији у победничком тиму са 21 поеном, а пратио га је Кевин Пангос са 20. Наш Василије Мицић уписао је седам поена и пет скокова. Код Олимпијакоса иста као се Василис Спанулис са 25, Никола Милутинов меч је завршио са седам поена и осам скокова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести