Човић: Питаћу Пешића да се не враћа у Барселону...

БЕОГРАД: Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да клуб нема новца да плати новог тренера 500.000 или 600.000 евра по сезони и да је присталица да Милана Томића наследи млади стручњак.
1
Фото: Tanjug

"Договорићемо се, видећемо, присталица сам тога да младим тренерима треба дати шансу. Анализираћемо све, нисмо очекивали разлаз са Томићем, али ко год дође добиће пуну подршку. Лицитација је као што видите почела, Дејвид Блат је болестан, а када Светислав Пешић сад дође са Барселоном имам намеру да га убедим да остане и не враћа се тамо", уз осмех је рекао Човић на конференцији за медије.

Екипу ће у четвртак против Барселоне водити досадашњи Томићев асистент Андрија Гавриловић.

Према његовим речима, није размишљао о отказу неком од играча.

"Добра је селекција. Нисам размисљао о отказима. Имамо добру сарадњу са ФМП-ом, ОКК Београдом, имамо одакле да повучемо играче ако нам буде негде зафалило. Дерик Браун има здравсветних проблема, надамо се да ће бити спреман за 20 дана. Такође и Кузмић се надамо да ће бити спреман за 10 до 20 дана", истакао је Човић.

Он је потврдио да су подаци које је изнео министар финансија Синиша Мали тачни, односно да је клуб од државе од 2014. године добио око 1,6 милијарди динара.

"Наш просечни буџет од 2012. је 5,8 милиона, ове је 8.337.000, а не 13,6 милиона евра као што се писало".

Човић је истакао да би односи Црвене звезде и Партизана требало да буду на вишем нивоу и да је отворен за сваки вид сарадње са комшијама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести