Човић: Протоколи се не праве пред плеј-оф

БЕОГРАД:Протоколи се не праве пред плеј-оф, они су део пропозицијиа, а пропозиције се усвајају пре почетка сезоне и не могу се мењати у току исте, рекао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић Танјугу, реагујући на протокол који је АБА лиге припемила пред почетак финалне серије.
covic
Фото: Youtube Printscreen

Први меч финална АБА лиге између кошаркаша Црвене звезде и Будућности игра се сутра од 18.30 сати у хали "Александар Николић" у Београду, а последњих година дуели та два тима били препуни су негативног набоја.

"Прво морам да кажем да су Милија Војиновић и Дубравко Кметовић много тога издржали и урадили током ове веома, веома тешке сезоне. Друго, протоколи се не праве пред плеј-оф. Протоколи су део пропозицијиа, а пропозиције се усвајају пре почетка сезоне и не могу се мењати у току исте. Пет сезона уназад Црвена звезда инсистира да се у пропозицијима уграде ови елементи, због свега што се гогађало - вређања, напада и на играче и на породице играча, управе... То јесте историја. Ово је урађено пред плеј-оф, не уважавајући одређене догађаје у скоријој прошлости. На пример, пре скоро месец дана, дешавања из Подгорице. Само бринем да главни актери, а то су судије, не злоупотребе такве протоколе", рекао је Човић Танјугу.

Спортски директор кошаркашке АБА лиге Милија Војиновић јуче је саопштио да је направљен прецизан проткол са инструкцијама за судије и делегате у случају вређања или омаловажавања актера и другог вида неспортског понашања публике, а у случају вређања актера и погрдних повика са трибина, судије ће самостално или на сугерисање делегата бити дужне да прекину утакмицу и упуте упозорење, али и да испразне халу.

"КК Црвена звезда се није сагласила са тим. Напротив, рекли смо подржавамо да се то примени, али на почетку сезоне, како би се спречили некакви негативни догађаји. То је једина ствар због које бринемо, али за то су нам гарант господа Војиновић и Кметовић, да ти елементи протокола неће бити злоупотребљени. У случају да буде злоупотребе, мислим да ћемо имати огроман проблем. Прво, јер је то све ван пропозиција, а друго јер то ником не треба у АБА лиги, истиче Човић.

"Играчи су увек били у првом плану, у амбијенту у ком они играју. Ми једноставно нисмо ти који су започели нешто што се догађало 2018. године, али не бих се враћао у историју. Право време за такве предлоге, које подржавамо, било је на почетку сезоне. Ми ћемо као клуб учинити да све потекне у фер и спортској атмосфери. Помало лицемерно звуче приче и изјаве да све буде спортски, а да при томе, пре скоро месец дана нису заштитили своје колеге, када је непрекидно било вређање и пљување тренера и играча Црвене звезде", закључио је Човић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести