Човић: Шакота добар избор, циљеви исти

БЕОГРАД: Први човк КК Црвена звезда Небојша Човивх изјавио је да је Драган Шакота добар избор за новог тренера и поручио да циљеви клуба остају исти - титула у АБА лиги и што више победа у Евролиги.
covic nebojsa/Tanjug arhiva
Фото: Tanjug arhiva

Кад је Милан Томић отишао и када је Андрија Гавриловић привремено постављен за првог тренера рекли смо да ћемо у неком периоду именовати првог тренера. Дошли смо до решења, Шакота је изабран и ја му на томе честитам. Циљ је прво место у АБА лиги, а што се тиче Евролиге, свака победа је добродошла, рекао је Човић на ванредној конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је истакао да није задовољан што се у делу јавности прави "ријалити" око Звезде и потом објаснио ситуацију око Џејмса Гиста, који није био у тиму на утакмицама против Албе и Жалгириса.

Гист је остао у Београду и вредно тренирао јер је имао покретање дисциплинског постуолпка због кашњења на аеродром уочи утакмице са Ефесом. Изјаву је дао, у понедељак је истицао рок, а принцип је јасан, нико не може да буде изнад Црвене звезде. То је сад у процедури, кажњен је јавном опоменом, истакао је Човић и открио да Гистова плата није 580.000, него 500.000 евра.

Такође, Човић је говорио и о критикама на рачун његовог сина Филипа.

Највише је Филип на удару. Брзо смо заборавили и полуфинале и финале из прошле сезоне. Па шта ако је погрешио против Партизана? Против Макабија или Асвела је погрешио неко други. Док сам у клубу сви играчи су моји синови. Знам да неки хоће да отерају Филипа. Неће моћи, поручио је Човић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести