Црвена звезда десети пут заредом у финалу Суперлиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се данас 10. пут заредом у финале Суперлиге Србије пошто су вечерас на домаћем паркету у мајсторици полуфинала убедљиво савладали екипу Меге са 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21).
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Меч у дворани "Александар Николић" био је лишен резултатске неизвесности већ крајем друге четвртине, а на семафору је у 17. минуту стајало 53:31.

Максималних 30 поена предности домаћин је стекао у 35. минуту (83:53).

Најефикаснији у редовима победничког тима био је Никола Калинић са 21 поеном, док је Остин Холинс додао 17 поена.

Са друге стране, у тиму Меге Борисха Симанић и Самсон Руженцев постигли су по 12 поена.

Ривал црвено-белих у борби за седми узастопни трофеј у домаћем шампионати биче ФМП, који је у финале прошао без борбе јер је Партизан одустао од такмичења.

Црвена звезда и ФМП од осамостаљења Србије састали су се у два узастопна финала 2017. и 2018. године, а оба пута тим са Малог Калемегдана славио је са 3:0 у серији.

Овог пута то неће бити могуће јер ће новог првака државе одлучити серија која се, као и прошле сезоне, игра на два добијена меча.

Финална серија Суперлиге Србије почиње у петак (17. јун), а Црвена звезда ће у 19 часова у дворани "Александар Николић" угостити ФМП.

Други меч у Железнику на програму је у недељу, 19. јуна, у 20 часова, а евентуална мајсторица играће се 21. јуна (20.00).

Црвена звезда била је учесник претходних девет финала Суперлиге.

Прва три у поменутом низу изгубила је од Партизана (2012, 2013 и 2014).

Наредних шест (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021) актуелни шампион Србије решио је у своју корист.

Радоњић: Сјајна атмосфера, а сад финале

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је вечерас да је задовољан због тријумфа у мајсторици полуфинала Суперлиге против Меге (88:66) и пласмана у финале.

"Био је ово 74. меч у сезони. Огромно оптерећење и завршница самог првенства. Имали смо изузетно лош меч, други у серији, где је Мега била изванредна. Данас је то другачије изгледало у доброј атмосфери. Значајно је било за нас кад се осећају последице читаве сезоне. Требало је бити довољно добар, озбиљан да играмо другачије него у претходном дуелу. То се десило и сад нас чека финале", рекао је Радоњић.

Тренер актуелног шампиона Србије сумирао је полуфиналну серију.

"Први меч нападачки сјајан, растрчани смо били, инспирисани, 22 тројке погођене. Сувишно је трошити речи колико је други меч био лош. Реакција је била добра, успели смо да контролишемо ток меча. Лично сам става да имам разумевања за стање играча, али боримо се за трофеј, па нема разумевања за нека дешавања са другог меча. Мора да се нађе довољно мотива и зеље и оно што је потребно да остваримо још две победе", изјавио је тренер Звезде.

Радоњић је најавио да ће кошаркаш црвено-белих Огњен Добрић, који је пропустио мајсторицу против Меге, бити спреман за финале против ФМП.

"После другог меча осетио је бол и био је превелики ризик да вечерас игра. Доктор и физиотерапеут су рекли да би могли да рачунамо на њега у финалној серији", изјавио је Радоњић.

Крилни центар Црвене звезде Лука Митровић захвалио се навијаћима на сјајној подршци.

"Имали смо другачији приступ него на другој утакмици. Тешко је 15. јуна бити на неком нивоу мотивације, снаге и игре. Требало је раније да завршимо серију, честитам младим играчима Меге. Хвала и публици која нам је помогла у једном лепом амбијенту да дођемо до победе", изјавио је Митровић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести