Даниловић не даје оставку: Није дебакл, али је неуспех

БЕОГРАД:  Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић рекао је да не жели да поднесе оставку на ту функцију после петог места репрезентације на Светском првенству у Кини.

На питање новинара да ли намерава да поднесе оставку, Даниловић је гласно одговорио не."Погрешили смо, наравно да је неуспех. Није дебакл, али је неуспех. То где смо погрешил, то није питање за КСС", рекао је Даниловић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Даниловић: Разговарао сам са Вучићем, желимо турнир

Први човек Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић потврдио је да има подршку председника Србије Александра Вучића да Београд буде домаћин једног од четири квалификациона турнира за пласман на Олимпијске игре у Токију.

Он је на конференцији за новинаре у Кући кошарке открио да је већ разговарао са председником Вучићем како би Србија, исто као и пред Олимпијске игре у Рију, била организатор турнира."Разговарао сам са председником Србије да се кандидујемо за организацију једну од група. Имамо апсолутну финансијску и организациону подршку од државе и захваљујем се на томе", рекао је Даниловић.

На питање колике су шансе да Србија поново буде домаћин, Даниловић није желео да одговори."Не бих о шансама да причамо. Већ смо се опекли", алудирао је Даниловић на неуспех на Светском првенству у Кини, иако су амбиције биле високе.

Србија има рок до новембра да пошаље понуду Светској кошаркашкој федерацији (ФИБА) за домацинство и то у износу око три милиона евра.

Исте намере најавили су Грчка и Литванија.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести