ДОНЧИЋ: СУДИЈЕ НИСУ БИЛЕ ФЕР, поносан сам на саиграче, сви смо дали све од себе

МАНИЛА: Кошаркаш Словеније Лука Дончић рекао је после пораза у четвртфиналу Светског првенства од Канаде (89:100) да је поносан на саиграче, јер су сви дали максимум и истакао да судије нису биле фер према њему кад су га искључиле са меча.
l
Фото: tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Дончић је са 26 поена, четири скока и пет асистенција био најбољи играч Словеније, а после меча није желео да стане пред новинаре у микс зони, међутим касније се појавио на конференцији за медије.

„Пре свега честитке Канади, били су сјајни, одиграли одлично физички, било их је тешко бранити. Поносан сам на свој тим, дали смо сви од себе, сада само треба да подигнемо главу горе и да наставимо”, рекао је Дончић на конференцији за медије после утакмице, а преносе словеначки медији.

Најбољи играч је искључен почетком четврте четврине, кад је добио другу техничку, а уједно и дисквалификацију.

„Мислим да сви знају колико сам се нервирао. Играо сам за репрезентацију, много је ту емоција. Судије нису судиле фаул, знам да се често буним, али мислим да нису били фер. Канађани су били веома физички снажни на мени, а то није фер. Брукса многи не воле, али ја га поштујем. Ради то што ради. Морам да будем бољи за тим. Да контролишем емоције. Дефинитивно све креће од мене”, додао је Дончић.

На крају се осврнуо и на досадашње резултате на Светском првенству.

„Ми смо задовољни штос мо стигли међу осам најбољих на планети. Као што сам рекао, свих 12 играча је одиграло стопроцентно, сви смо дали све од себе, играмо за репрезентацију. Један месец тренирамо, један месец играмо кошарку. Навијачи би требало да буду поносни на нас, ми смо били права екипа”, закључио је Дончић.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести