Ђорђевић: Американци?Ако се сретнемо, нек'' им је бог у помоћи

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђордевиц изјавио је данас да уопште не размишља о селекцији САД на предстојећем Светском првенству у Кини, поручивши да ће Американцима бити тешко ако се сусретну с репрезентацијом Србије.
Sasa Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

"Немојте уопште да размишљате о Американцима и, ако могу први пут да кажем, пустимо њих нек играју своју кошарку, ми ћемо нашу. Па, ако се сусретнемо, нек'' им је бог у помоћи", казао је Ђорђевић у интервјуу за РТС.

Коментаришући ситуацију са селекцијом САД, која на Светско првенство иде у ослабљеном саставу због бројних отказа, он је поручио "добродошли у клуб (њелцоме то тхе цлуб)".

"То се и нама дешавало многих година до сада. Уопште не размишљамо о њима, ја размишљам о свим другим репрезентацијама, осим о Америци", рекао је српски селектор.

Ђордевићу, како је рекао, пажњу привлече неки тимови који су у сенци.

"Размишљам о неким репрезентацијама које се не помињу до сада као кандидати за медаље и добар резултат, попут Немацке која последњих година и те како диже репрезентативне успехе. Имали смо прилику да два пута играмо против њих у квалификацијама, оба меца изгубили", казао је српски селектор. 

Он је још поменуо Грчку, Русију, са којом је Србија имала јако тешко полуфинале прошле године, као и Француску, која, како је истакао, долази у фантастичном саставу. 

Ðорђевић је рекао и да му никада није лако када мора да скраћује списак играча, али да то не значи да ти момци више нису део репрезентације. 

Селектор је током дана саопштио да је скратио списак играча за предстојеће Светско првенство у Кини - са списка су отпали Дејан Тодоровић, Алекса Аврамовић и Никола Јовановић.

Тренутно се 14 играца бори за место у тиму за Светско првенство, док ће коначан списак од 12 учесника бити објављен непосредно пред пут у Кину.

"Рекао бих да су престали с припремама за ову акцију, не свиђа ми се рец ''отпали'', звучи мало грубље. Када је изговори човек и када каже момцима да престаје њихово ангажовање, онда није баш лепо. Мада, сва тројица су одрадили сјајан посао и ја им се овом приликом лично захваљујем, као и у име свих нас испред Савеза и репрезентативаца. Знали су да ће бити само на овом почетном делу припрема. Били су изузетно професионални", рекао је Ђордевић.

Следећи противник Србије је Литванија коју доцекује у суботу у београдској Арени.

"Мислим да ће то бити сјајна провера за нас, с обзиром на то да су се касније прикључили играчи који су имали уговорне обавезе с НБА клубовима. За нас то неће бити права слика форме, међутим, мислим да смо веома добро радили на Копаонику... Литванија је снажан противник, екипа која деценијама гради игру на физичким дуелима. Мислим да долази у правом тренутку за нас, да нас ''до''вати'', што би се рекло", рекао је Ðорђевић.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а "орлови" играју у групи Д са Анголом, Филипинима и Италијом,с којом ће током припрема одиграти и две утакмице.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести