Србија рутински против Финске у припремној утакмици за СП у Кини

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Финску у Зрењанину са 95:75 (28:25, 26:11, 24:24, 17:15). у другом припремном мечу за Светско првенство у Кини. Изабраници Александра Ђорђевића одиграли су меч с доста осцилација, што је и нормално за ову фазу припремама.
1
Фото: Youtube Printscreen

Ђорђевић на овом мечу није могао да рачуна на Василија Мицића, Богдана Богдановића, Марка Гудурића, Николу Јокића и Немању Бјелицу.

Утакмица је отворена у веома брзом ритму. Одбране готово да се нису ни играле, што говори податак да је наша репрезентација примила 23 поена за седам минута. Ђорђевић је реаговао тајм-аутом и он је уродио полодом. У наредна три минут примили смо два поена и после прве деонице резултат је био 28:25. Током друге четвртине десила се велика серија Србије. Изабраници Александра Ђорђевића примили су само једанаест поена, а постигли су 26 и на паузу су отишли са резултатом 54:36.

Наш тим почео је врло слабо у другом полувремену, те су се Финци поново силно распуцали и захваљујући тројкама успели да смање на 54:48. Но, пренули су се српски кошаркаши, а уласком Бобана Марјановића предност Србије је поново почела да расте, јер Финци нису имали решење да зауставе горостасног центра.

Наредни припремни меч наши кошаркаши играју сутра против Литваније. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести