Ђорђевић: Екипа полако добија препознатљиву физиономију

КАУНАС: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, после победе против Литваније у припремном мечу за Светско првенство у Кини, рекао је да је његов тим одиграо боље него пре два дана у Београду.
Sasa Djordjevic/Fonet
Фото: FoNet

"Без обзира што је ово била припремна утакмица, мислим да је веома важно да смо победили. Поред тога, одиграли смо знатно боље него у Београду, ушли смо спремно од самог почетка и полако екипа добија препознатљиву физиономију", рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Ђорђевић је истакао и да је меч у Каунасу поново био веома физички захтеван.

"Утакмица није личила на пријатељску, што је за нас добро у овом тренутку. Дозволили смо Литванцима много офанзивних скокова и направили неке „наивне“ фаулове који су им донели слободна бацања. На тај начин се противник све време враћао у утакмицу, а у последњој четвртини успео да преокрене резултат. После тајм-аута смо успели да се саберемо, одиграмо добро, тимски и дођемо до победе".

Селектор није крио задовољство што су Литванци побеђени пред домаћом публиком.

"Задовољан сам што је наша репрезентација после много времена успела да победи Литванце на њиховом терену и то у фази припрема у којој је њихов тим дуже на окупу од нашег. Добро смо одговорили на њихову физичку игру. Показује се, као што сам већ говорио, да само кроз много заједничких тренинга и напорног рада можемо да дођемо до потребне форме за Светско првенство", закључио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести