Ђорђевић: Играчи нису знали шта их чека

Тренер Виртуза из Болоње Александар Ђорђевић након пораза од београдског Партизана (99:81) није крио незадовољство игром свог тима и истакао да је Партизан био веома расположен ношен ветром у леђа са трибина.
Djordjevic Sasa/A. Barda/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда/Ђорђевић Саша

„Честитам Партизану био је много бољи вечерас. Јуче сам питао своје играче ко је до сада играо у Београду? Само тројица играча су дигла руке. Остали нису знали шта их чека, ево сада су доживели ново искуство. Друга четвртина је била кључ победе Партизана, убили су нас тројкама, срушили нам самопоуздање. Пејџ је био у игри, Волден је био у игри, Гордић је био у игри. Чекају нас три веома тешке утакмице за десет дана, биће веома напорно, за нас је важно да будемо први у Италији. Сада морамо да опоравимо наша тела. Партизан је последње две недеље провео у Београду и могао је на миру да се спреми за утакмицу – почео је причу Ђорђевић.

На питање о 62 примљена поена за 20 минута, Саша Ђорђевић је одговорио:

– Мислим да је 62 поена права рапсодија једне екипе. Играчи Партизана су имали сјајан проток лопте, имали су три ‘бол хендлера’. Нисмо знали да одговоримо. Увек смо имали једну позицију која није добра и они су то знали да искористе. Нисмо били довољно ментално спремни за све ово. Амбијент са трибина је дао ветар у леђа играчима Партизана.

О атмосфери на трибинама.

– Партизан своју историју гради на оваквој атмосфери. То је нешто фантастично. Нешто јединствено у Евролиги и Еврокупу. Моји играчи нису већином играли у оваквој атмосфери. Ово је сјајно. Хвала им на почетку меча, нисам могао да сакријем сузе. Поносан сам на мој однос са Партизаном и навијачима. Бескрајно хвала. Партизан је институција која нас је научила неким принципима. Бескрајно сам захвалан, на нама је да увек враћамо – истакао је Ђорђевић.

О фаворитима за освајање Еврокупа.

„Партизан је за мене фаворит! Као олуја су излетели на тржиште, купили добре играче. Са оваквом атмосфером небо је граница. Сјајан менаџмент, председник Остоја ради велики посао. Рекао сам играчима, желим овде да се вратим, а то значи да видимо се у финалу – закључио је Ђорђевић и додао:

– Ми смо такође довели лидере, велике играче. Наш циљ је да Виртус Болоња сваке године буде учесник Евролиге.

М. К.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести