Ђорђевић: Имамо свој начин да се спремимо за Порторико

ВУХАН: Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић, пред сутрашњи меч са Порториком у другој фази Светског првенства у Кини, рекао је да имају свој начин како ће се припремити за тај сусрет.
1
Фото: EPA-EFE/COSTFOTO

Са три убедљиве победе и освојеним првим местом у групи Д, репрезентација Србије је из Фошана допутовала у Вухан, где ће сутра од 10:30 одмерити снаге са Порториком, а после неочекиване ситуације са променама термина за тренинг, Србија ће се за сутрашњи меч припремати без уласка у халу.

"Имамо свој начин на који ћемо да се припремимо за овакву утакмицу. Захтевне су сатнице. Пробудили смо се у пола седам, доручковали, а онда више од сат и по путовали до аеродрома, одакле смо уз добру организацију лако прошли до авиона. Ушле су све четири екипе и дошли до Вухана. Око 14.45 смо завршили с ручком, а имали смо промењену сатницу тренинга, дали су нам термину 16 и ми смо одмах одлучили да не идемо, јер је то све јако, јако напорно физички за играче.

Одрадили смо лагани тренинг у хотелу, што је обичај када имамо утакмицу једну за другом. Све је прошло у добром реду, регуларно. Нови град, нови хотел, све остало је исто. Хале сличне, паркети, кошеви, тако да ће нам бити потребно само мало времена да се адаптирамо на нове услове“, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

Селектор је напоменуо да екипа неће тренирати ни у петак ујутру, већ ће на паркет дворане у Вухану изаћи пред утакмицу.

“Нећемо имати тренинг у петак, пошто је термин опет рано ујутру. Мислим да је боље да се сачува енергија. Врло је мало времена прошло је између утакмице која се касно завршила, до тренинга који би био у петак ујутру, тако да није ни то добро у овако захтевном такмичењу. Имамо свој начин на који ћемо да се припремимо за овакву утакмицу“.

Кошркаши су свој програм одрадили у хотелу, па ће потпуно свежи дочекати меч с Порториком.

“Концентрација је добра у тиму. Сви играчи су добро реаговали, одрадили добар тренинг како би вратили тело у тонус. То је циљ, закључио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести