Ђорђевић: Медаља у Кини циљ и обавеза

БЕОГРАД: Кошаркаши Србије окупили су се у београдском хотелу Краун плаза на старту припрема за Светско првенство и поручили да ће учинити све да се из Кине врате са медаљом.
a
Фото: Tanjug

Селектор Александар Ђорђевић поздравио је репрезентативце и захвалио се свима који су се одазвали позиву.

“Поздрав свим репрезентативцима и велики поздрав великом човеку и репрезентативцу који није са нама, а требало је да буде. То је Огњен Кузмић. Све мисли ових момака иду ка њему. Желимо му да што пре оздрави и да се што пре врати екипи којој је много дао и којој ће још много дати", рекао је Ђорђевић на почетку обраћања у Краун плази.

Он је истакао да је на Светском првенству медаља циљ и обавеза, али да ће првенство бити тешко.

"Имамо довољно времена, припреме су испланиране доследно свему што смо радили до сада. То нам је до сада увек давало резултате. Само се надам да ће нас повреде заобићи овај пут и да ћемо отићи у Кину у најјачем саставу. И да поменем, нико од ових момака не бежи од амбиције да се врати са медаљом. То је наш велики циљ, али и обавеза. Даћемо све од себе да се вратимо са одличјем, али првенство је такмичарски захтевно и има много репрезентација које су дигле форму, које су се подигле, тимски и индивидуално. Чека нас велики посао", рекао је Ђорђевић и додао:

"Ми смо група људи која свесно улази у такмичарске ризике и жељу за победама. То је оно што нас држи, што смо изградили, чему тежимо и мислим да никад нисмо били у оваквом саставу. Свих ових година је неко фалио".

Ђорђевић је навео да тим мора се физички спреми за СП.

"Морамо да тежимо физичкој спремности. Последњих пар година имамо у клупској европској кошарци и НБА лиги играче који су искочили до одређеног квалитета и сигурности. У том смеру размишљам да оформимо игру која ће нам дати резултате. Имамо јако зрелу екипу, која зна шта их чека, екипу момака која не бежи од жеље за победом и такмицењем, а опет, то је група која зна шта нас чека и колико је много рада пред нама, уз поштовање за сваког противника".

Капитен Милош Теодосић рекао је да ће за медаљу конкурисати осам до 10 репрезентација, међу којима је и Србија.

"Не бежимо од одговорности, већ баш људима који мисле да смо већ у финалу желимо да ставимо до знања да у то финале неће тако лако доћи. Било која освојена медаља на овом Светском првенству је јако велики успех", рекао је Теодосић.

Заменик капитен Милан Мачван рекао је да се добро осећа и да захвалан што је добио позив.

"Користим прилику да захвалим на позиву. Овај позив нисам заслужио јер нисам играо годину дана. Чињеница је да ће мени саиграчи и тренери више помоћи него ја њима. То је мој кратак одговор. Осећам се добро, здрав сам, тренирам добро дужи временски период, али недостаје ми тимска кошарка", рекао је Мачван.

На окупљању репрезентације појавило се 17 играча, међу којима није било Николе Јокића, док је уместо Огњен Кузмића позван Никола Јовановић.

Репрезентација Србије 21. јула путује на базичне припреме на Копаоник где ће остати до 4. августа и утакмице против Борца у Чачку.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести