Ђорђевић: Нисмо показали право лице против Грчке

ИРАКЛИОН: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, после пораза од Грчке (70:63), није био задовољан игром екипе, посебно у фази напада.
djordjevic, fonet
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: FoNet

Србија је изгубила на Криту, али је остала на трећем месту групе које води на Мундобаскет захваљујући томе што је Грузија изненадила Израел.

"Грчка је играла чвршће, са више физичке снаге, у неким периодима на ивици фаулова, што је неопходно у оваквим утакмицама да би се дошло до победе. Ми нисмо показали своје право лице", рекао је Ðорђевић после утакмице.

Како је нагласио, игра коју су приказали његови играчи није начин на коме инсистира.

"Већ дуго смо тим који бележи велики број асистенција по утакмици, често и 30, а сада смо их имали дупло мање. То је нешто што морамо да вратимо нашој игри. У одбрани смо правили грешке, често у последњим секундама напада противника, што је резултат пада концентрације и убило је морал екипи".

Упркос томе Србија је у четвртој деоници имала шансу за преокрет.

"Имали смо прилику, али смо промашили лаке шутеве, полагање Јовића и закуцавање Милутинова. Да смо реализовали ове нападе, сигуран сам да би завршница била потпуно другачија. Психички нисмо успели да се повратимо после ових грешака", закључио је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије наредни меч играју у недељу против Естонија у хали "Александар Николић" од 20.15.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести